Шарл Льоклер с Ферари ще потегли от първа позиция на

...
Шарл Льоклер с Ферари ще потегли от първа позиция на
Коментари Харесай

Шарл Льоклер с полпозишън в Монца

Шарл Льоклер с Ферари ще потегли от първа позиция на стартовата решетка за Гран При на Италия на пистата в Монца в неделя. Монегаскът остави на повече от десета зад себе си най-бързия в последната свободна подготовка Макс Верстапен. Световният първенец с Ред Бул, който ще започва с пет места обратно в утрешното съревнование поради промяна на части от мотора, води със 109 точки на Льоклер в генералното класиране при водачите.

„ Невероятно е. Не беше лесна квалификационна сесия, само че знаех, че разполагаме с капацитета в колата. В последната обиколка трябваше да покажа най-хубавото и съумях да го сторя. Много съм благополучен от обиколката и от представянето ми. Надявам се на следващия ден да повторим това, което направихме през 2019 “, разяснява Льоклер.

Трети в днешната подготовка се подреди съотборникът на монегаска в отбора на „ черните кончета “ Карлос Сайнц. Топ 10 допълниха още Серхио Перес (Ред Бул), седемкратният отличник на планетата Люис Хамилтън (Мерцедес), Джордж Ръсел (Мерцедес), Ландо Норис (Макларън), Даниел Рикардо (Макларън), Пиер Гасли (АлфаТаури) и Фернандо Алонсо (Алпин).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР