Северна Корея възнамерява да засили сътрудничеството с Русия, за да

...
Северна Корея възнамерява да засили сътрудничеството с Русия, за да
Коментари Харесай

Северна Корея: Разчитаме на Русия за противодействие на САЩ

Северна Корея има намерение да ускори съдействието с Русия, с цел да противодейства на Съединени американски щати, а мирът на Корейския полуостров няма да бъде вероятен, до момента в който американските войски не бъдат изтеглени, съобщи посланикът на Пхенян в Русия пред ТАСС, оповестява " Ройтерс ".

Коментарите на дипломат Син Хонг-чол идват, откакто висшите севернокорейски водачи предизвестиха тази седмица, че Южна Корея и Съединени американски щати ще се сблъскат с последици поради решението им да продължат със взаимните си военни учения.

Ученията са " подготовка за война " и потвърждават, че Съединени американски щати са виновни за дестабилизирането на обстановката, изяснява дипломатът.

" Ние също ще засилим съдействието сред Северна Корея и Русия с оглед противопоставяне на Съединени американски щати, които са обща опасност ", добавя той.

Около 28 500 американски бойци са ситуирани в Южна Корея като завещание от Корейската война 1950-1953 година, която остави полуострова в техническо положение на война, като е подписано единствено помирение, а не спокойно съглашение.

Вашингтон и Сеул споделят, че взаимните учения имат защитителен темперамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР