Северна Корея наруши споразумението за примирие с Южна Корея този

...
Северна Корея наруши споразумението за примирие с Южна Корея този
Коментари Харесай

Южна Корея отправи предупреждение към Севера

Северна Корея наруши съглашението за помирение с Южна Корея този месец, когато севернокорейски боец беше тежко ранен, откакто б прострелян, до момента в който той сполучливо избяга през границата. В тази връзка от Сеул насочиха предизвестие към Пхенян, че „ не би трябвало да вършат това още веднъж ". За това настоя военният министър на Южна Корея, представен от " Ройтерс ".

Беглецът, севернокорейски боец, разпознат единствено с фамилното си име - О, беше тежко ранен, само че към този момент се възвръща в болница в Южна Корея.

Инцидентът идва в миг на засилено напрежение сред Северна Корея и интернационалната общественост поради нейната стратегия за нуклеарни оръжия, само че Северна Корея не реагира обществено на бягството през сензитивната граница.

Южнокорейският министър на защитата Сон Йон-му изрече предизвестието си към КНДР по време на посещаване на границата, където похвали южнокорейските бойци в Съвместната зона за сигурност в така наречен " Село на примирието " Панмуньом, в Демилитаризираната зона, за спасяването на избягалия боец.
Севернокорейски граничари за малко прекосиха границата с Южна Корея в гонене на беглеца на 13 ноември, сподели видео, оповестено от командването на Организация на обединените нации в Сеул, което е нарушаване на съглашението за прекъсване на огъня сред Севера и Юга в края на Корейската война от 1950-1953 година

" Стрелбата към Юга по бягащ човек, това е нарушаване на съглашението за помирение ", акцентира Сон, добавяйки: " Прекосяването на военната демаркационна линия - нарушаване. Носенето на автоматизирани оръжия (в Съвместната зона за сигурност) - още едно нарушаване. "

" Северна Корея би трябвало да бъде осведомена, че сходно нещо в никакъв случай не би трябвало да се случва още веднъж ", предизвести още южнокорейският боен министър.

След бягството на боеца, Северна Корея в профил граничарите, ситуирани там и взели участие в стрелбата. Севернокорейски бойци са укрепили част от региона за блокиране на други опити за бягство, копаейки окопи и засаждайки дървета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР