Украинската армия е успяла да свали 28 от 29, изстреляни

...
Украинската армия е успяла да свали 28 от 29, изстреляни
Коментари Харесай

Най-малко петима са ранени при руски атаки с дрон в Украйна

Украинската войска е съумяла да смъкна 28 от 29, изстреляни от Русия дронове. При рухването си обаче, те са засегнали четири частни резиденции, като са ранили минимум 5 души. Това заяви министерството на защитата на страната. Те допълват, че е имало детонации в Одеса и Харков, като в резултат на гърмежа в Харков е избухнал пожар, а двама души са били ранени. Съобщава се и за ракетни офанзиви по Липци и Довжанск. От своя страна президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че въоръжените сили на прилежащите страни от НАТО биха могли да прихванат съветски ракети над украинска територия. Той добави, че Киев договаря с интернационалните сътрудници за потребление на техните оръжия за нанасяне на удари по съветска военна техника по границата и по-навътре в съветската територия.
Въпреки бруталността на съветския напън и жестокостта на техния гнет, светът би трябвало да покаже, че обединените сили на всички, които ценят живота, са задоволителни, с цел да го защитят.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Междувременно стана ясно, че компанията Kyivstar е отделила 90 млн. щатски $ за справяне с подозрителна съветска хакерска атака против украинските си мобилни телефонни услуги. Хакерската офанзива, разказана от основния изпълнителен шеф на компанията като най-голямото набези против телекомуникационна инфраструктура в света, засегна Kyivstar през декември. Тя нанесе вреди и прекъсна сигнала на мобилните телефони за милиони хора. Украинското разузнаване съобщи тогава, че офанзивата е осъществена от Sandworm, който е звено за кибервойна на съветското военно разузнаване. Впоследствие обаче групата Solntsepyok пое отговорност.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР