Северна Корея има потенциала да удари САЩ с ядрена междуконтинентална

...
Северна Корея има потенциала да удари САЩ с ядрена междуконтинентална
Коментари Харесай

Ядрената война между КНДР и САЩ чука на вратата! Експерт от мозъчния тръст "38 Норт Аналист" обяви точно кога ще настъпят зловещите събития

Северна Корея има капацитета да удари Съединени американски щати с нуклеарна междуконтинентална балистична ракета още идната година. Пред това обаче Пхенян би трябвало да преодолее значими софтуерни проблеми. Това мнение изрази Майкъл Елман – специалист от Международния институт за стратегически проучвания в Съединени американски щати и мозъчния концерн " 38 Норт Аналист ".  Той съобщи, че последният пуск на МКБР, осъществен от Северна Корея предходната седмица се е оказал неуспех спрямо първия, прецизира БГНЕС.

„ (Ракетата) най-вероятно се разруши на части. Още преди да се разпадне напълно, елементи от външните пластове към този момент се свличаха”, разяснява той втория тест въз основа на видео, снимано от японската префектура Хокайдо, на което се вижда по какъв начин летящ обект се разпада при полета си на 4 - 10км от земята.

Елман добави още, че без подобаваща отбрана по време на стадия на „ наново навлизане”, бойната глава на ракетата може да изгори.

Той обаче посочи и че Пхенян се учи бързо и е допустимо да поправи грешките си още преди края на идната година, когато ще извърши и заветния ракетен пуск към Съединени американски щати.

" Склонен съм да имам вяра в скорошната оценка (на Агенцията за военно разузнаване ня Съединени американски щати – бел.авт), че до края на тази година или по някое време през идната Северна Корея ще разполага със система, която аз бих определил като " задоволително надеждна ", сподели още Елман.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР