Доверието на Украйна в съюзниците от НАТО е подкопано от

...
Доверието на Украйна в съюзниците от НАТО е подкопано от
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Доверието на Украйна в съюзниците от НАТО е подкопано заради забавянето на военната помощ

Доверието на Украйна в съдружниците от НАТО е подкопано от забавянето на помощта за тази страна, съобщи генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг ден след визитата си в Киев. Според него доверието на Украйна в съдружниците от НАТО е накърнено от закъсненията в доставката на оръжия и сходни неуспехи демонстрират нуждата от преразглеждане на координацията на интернационалната военна помощ за Киев.

„ Нуждаем се от по-силна институционална рамка за нашата поддръжка, с цел да подсигуряваме предвидимост, по-голяма отчетност и шерване на тежестта “, сподели Столтенберг в изявление за " Ройтерс ".

Той напомни концепцията си за основаване на дълголетен проект, който ясно да дефинира приноса на всеки член на Алианса за подкрепяне на Украйна. В отговор на опасенията на някои членове на НАТО Столтенберг акцентира, че парите ще бъдат част от това, което Съединени американски щати и техните съдружници са похарчили в Ирак и Афганистан. " Там приказваме за трилиони, а в Украйна - за милиарди. Но в действителност имаме работа с същинско предизвикателство за нашата сигурност - една по-агресивна Русия ", акцентира той.

В началото на април генералният секретар на НАТО предложи основаването на фонд от съюзнически вноски на стойност 100 милиарда $ за пет години за Украйна като част от пакет, който ще бъде подписан от водачите на страните-членки на Алианса на среща на върха във Вашингтон.

По време на визитата на Столтенберг президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж прикани съдружниците да ускорят доставката на оръжия за Киев, като акцентира, че обстановката на фронта зависи от скоростта на доставка на муниции. Той също по този начин акцентира нуждата от ресурс от комплицирани системи за изстрелване на Противовъздушна отбрана Patriot, които Киев желае да получи от своите съдружници, с цел да се опълчи на съветските ракети с огромен обхват и дронове.

„ Руската войска се пробва да се възползва от обстановката, до момента в който чакаме доставки от нашите съдружници, тъй че бързата доставка значи стабилизиране на фронта. Русия се готви за настъпателни дейности “, сподели Зеленски. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР