Сериозно замърсяване на въздуха с фини прахови частици се очаква

...
Сериозно замърсяване на въздуха с фини прахови частици се очаква
Коментари Харесай

Сериозно замърсяване на въздуха се очаква в София в следващите дни

Сериозно замърсяване на въздуха с фини прахови частици се чака в София в идващите дни. Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, оповестена на уеб страницата на общината демонстрира, че в някои елементи на града среднодневната централизация на прахови частици може да надмине 200 микрограма на пространствен метър.

Това значи, че евентуално гражданските станции, които демонстрират много по-високи стойности от формалните на Изпълнителната организация по околна среда, ще измерят още по-голямо замърсяване.

Най-голяма се чака да е концентрацията на фини прахови частици в региона на станция " Хиподрума " - над 200 микрограма на куб. метър. За " Павлово " прогнозата е до 200 микрограма, а за " Дружба " и " Надежда " прогнозата за сряда е да има умерено замърсяване (до 100 микрогама). Подобна е картината и за четвъртък. За станцията в " Младост " прогноза липсва.



Заради предстоящото замърсяване Столичната община пуска гратис в сряда паркингите към метрото. Те могат да се употребяват без пари, в случай че хората по-късно се качат на градски превоз. Засега не е оповестено стартирането на зелен билет за пътешестване в цялата мрежа на градския превоз през целия ден против лев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР