Унгарският министър-председател Виктор Орбан подкрепи Марк Рюте за следващия генерален

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан подкрепи Марк Рюте за следващия генерален
Коментари Харесай

Рюте преодоля най-голямото препятствие за висш пост в НАТО, след като спечели подкрепата на Орбан

Унгарският министър-председател Виктор Орбан поддържа Марк Рюте за идващия общоприет секретар на НАТО, откакто холандският водач даде обещание да разреши на Будапеща да се откаже от военния алианс действия в поддръжка на Украйна.

Сделката с Орбан, която беше обявена за първи път от Financial Times, идва след месеци, в които унгарският министър председател отхвърляше да поддържа Рюте, дразнейки Съединени американски щати и други водещи съдружници в НАТО като Обединеното кралство, Франция и Германия, които намерено поддържат холандеца от месеци.

Румъния, чийто личен президент Клаус Йоханис започва конкурентна кандидатура на Рюте, в този момент е последната страна, която ще устои, макар че се чака да попадам на опашка неотложно. Съединени американски щати дадоха да се разбере, че чакат да реализират единомислеща поддръжка за холандския министър председател до срещата на върха на водачите на НАТО във Вашингтон идващия месец.

Рюте и Орбан, които са се сблъсквали няколко пъти в предишното и имат обтегнати персонални връзки, срещнаха се в коридорите на ве...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР