Сериозните проблеми за автомобилния концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) продължават,

...
Сериозните проблеми за автомобилния концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) продължават,
Коментари Харесай

Над 1,4 млн. души дават под съд Fiat-Chrysler

Сериозните проблеми за автомобилния тръст Fiat Chrysler Automobiles (FCA) не престават, откакто над 1,4 млн. притежатели на минивана Chrysler Pacifica, създаден през 2017 година, подадоха иск против производителя. Причината е проблем с програмното съоръжение, поради което автомобилът може да спре по време на придвижване.
Ищците са са безапелационни, че казусът може да докара до злополука на пътя, защото автомобил стопира внезапно и без предизвестие. Ситуацията е толкоз сериозна, че в делото са се намесили даже управляващите в Съединени американски щати. Те са изпратили писмо до концерна, в която упорстват да се спре производството на модела до окончателното изясняване на обстановката.
Производителят към този момент започва сервизна акция, която досега е засегнала 154 000 автомобила. От FCA се оправдават, че протичащото се е съвпадане на няколко разнообразни фактора, като самият производител няма виновност. Въпреки това коцернът е подготвен да поеме всички разноски по пренастройване на софтуера на колите.
Това е следващата компликация, с която се сблъсква италиано-американския производител. Продажата на множеството марки, като се изключи Jeep, понижават в целия свят, което води и до спад на цената на акциите. Твърди се, че концернът е пред банкрут, като най-вероятно ще има нов притежател. Това ще стане след май следващата година, когато изтича мандатът на настоящия изпълнителен шеф Серджио Маркионе.
Най-сериозен е ползата от страна на Hyundai Motor, само че има и вид новия притежател да е някой от огромните китайски прозиводители. Според специалисти, не е изключено FCA да се разпадне на обособени компании, които да бъдат изкупени след оттеглянането на Маркионе.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР