Установени са нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в

...
Установени са нерегламентирани разливи и наличието на органично замърсяване в
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе откри органично замърсяване в локална пречиствателна станция

Установени са нерегламентирани разливи и съществуването на органично замърсяване в локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ) на дружество, оповестяват от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе.

Нарушенията са установени по време на инспекция в " Оргахим Резинс " АД. Контролът е сбъднат по нарочна заповед на шефа на екоинспекцията Анелия Малчева-Николова , за инспекции на сдруженията " Оргахим " АД и " Оргахим Резинс " АД след 18.00 ч.

На входа на индустриалната площадка са се усещали миризми на органични субстанции. При визитата на ЛПСОВ са се усетили по-интензивни миризми, присъщи за производството на сдружението. В събирателната камера на пречиствателната станция е открито съществуване на химически артикули, във тип на плаваща консистенция с ръждиво-кафяв цвят, като същата е следена в утаителите на станцията.

Взети са две водни проби - от ревизионна шахта на изхода на индустриалната площадка и изхода на ЛПСОВ. Пробите отпадъчни води ще се изпитват в Регионална лаборатория - Русе при Изпълнителна агенция по околна среда. Отделно проби ще бъдат изпратени в РЛ-Бургас за изпитване на отпадъчните води по органични индикатори.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе акцентират, че на сдружението са дадени наставления да показа информация за аргументите за установените постоянни нерегламентирани разливи и съществуването на органично замърсяване в ЛПСОВ. Екоинспекцията ще предприеме административнонаказателни ограничения след приемане на резултатите от взетите проби.
 Извънредно ревизират въздуха в Русе
Извънредно ревизират въздуха в Русе

След голям брой сигнали през септември месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР