На 1 май беше внесена проекторезолюция на Общото събрание на

...
На 1 май беше внесена проекторезолюция на Общото събрание на
Коментари Харесай

Театралността на геноцидната безнаказаност

На 1 май беше импортирана проекторезолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации (ОС на ООН) за оповестяване на 11 юли за ден в памет на геноцида в Сребреница през 1995 година Документът беше показан от Германия и Руанда и съфинансиран от Съединените щати и други страни. Той ще бъде разискван и гласуван по време на сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации на 23 май.

Действията, посочени в проекторезолюцията – в това число наказание на отричането на геноцида и възбрана на прославянето на военнопрестъпници – са несъмнено значими и нужни.

Предложението да има формален ден за отбелязване на босненския геноцид идва на фона на исторически ревизионистични старания от страна на чиновници на Република Сръбска, едно от следвоенните формирания, което попада в рамките на Босна и Херцеговина.

Властите на Република Сръбска се пробваха да замажат и прикрият военните закононарушения, осъществени от сръбските сили във войната в Босна, в това число клането на 8372 мюсюлмански мъже и момчета в Сребреница, тогава опр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР