Китайските власти пуснаха чатбот, обучен по идеите на китайския президент

...
Китайските власти пуснаха чатбот, обучен по идеите на китайския президент
Коментари Харесай

Китайските власти пуснаха чатбот, обучен по идеите на президента Си Дзинпин

Китайските управляващи пуснаха чатбот, подготвен по концепциите на китайския президент Си Дзинпин, написа Financial Times. Основният огромен езиков модел се основава на политическата теория на китайския водач „ Идеите на Си Дзинпин за социализма с китайски характерности в новата ера “ и друга публична литература, предоставена от Администрацията за киберпространство на Китай Cyberspace Administration of China (CAC). „ Дълбочината и престижът на употребяваната литература ще подсигуряват професионализма на генерираното наличие “, оповестява списанието на държавния регулатор.

Засега новият модел се употребява от проучвателен център в CAC, само че с течение на времето може да стане наличен за по-широко потребление, означи източникът на изданието. Може да дава отговор на въпроси, да генерира доклади, да анотира информация и да превежда от китайски на британски и назад.

Регулаторът изисква от доставчиците на генеративни (създаващи съдържание) принадлежности за изкуствен интелект (ИИ) да се концентрират върху главните социалистически полезности и декларира, че тяхната продукция не може да съдържа наличие, ориентирано против държавната власт. Това съставлява предизвикателство за разработчиците заради относителния дефицит на данни на китайски език за образование на техните модели. Повечето компании образоват модели на англоезична информация, което покачва опцията за нарушение на китайските „ говорни правила “ в тяхната продукция, написа вестникът.  ИИ модели на софтуерните колоси Baidu Inc. и Alibaba прецизно управляват основаното наличие, обвързвано със Си Дзинпин и други евентуално чувствителни тематики. Техните чатботове нормално молят потребителите да стартират диалога още веднъж, в случай че обиден сходни тематики.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР