Септемврийските обновявания станаха истинско главоболие за Windows потребителите.След излизането на

...
Септемврийските обновявания станаха истинско главоболие за Windows потребителите.След излизането на
Коментари Харесай

Windows потребителите окончателно се объркаха с обновяванията

Септемврийските обновявания станаха същинско главоболие за Windows потребителите.

След излизането на следващите обновявания за Windows този вторник, 11 септември, потребителите към този момент обичайно се сблъскаха с редица проблеми. Един от тях е съвсем неразбираемото за елементарния консуматор известие за неточност, появяващо се след включването на компютъра, преносимия компютър, таблета. „Грешка. Не може да се конфигурира SSU преди LCU. Изключете компютърното устройство и го включете отново“. Какво са SSU и LCU, и за какво не са се конфигурирали не е доста разбираемо за потребителите.

SSU e Servicing Stack Update – т.е., възобновяване на стека на обслужването. Това е кодът, нужен за инсталиране на другите обновявания. Той съдържа службата Component-based servicing (CBS), която е основен съставен елемент за няколко детайла от развиването на операционната система.

Обновяване на стека на обслужването бе осъществено на 11 септември. Това е KB 4456655 за Windows 10 компилация 1803.

LCU е абревиатура на Latest Cumulative Update или последното кумулативно възобновяване. Съвсем разумно, обновяването на стека би трябвало да стане преди последното кумулативно възобновяване. Но този път Windows инсталаторът по неразбираеми аргументи не съблюдава това предписание и поражда въпросната неточност.

Нарушението на правилото SSU преди LCU стана причина за възникването на втори проблем с инсталирането на кумулативното възобновяване, само че този път за Windows 7. При опит за инсталиране на KB4457144 поражда грешката 0X8000FFFF.

Оказа се, че за решаването на тези проблеми е належащо ръчното инсталиране на стека на обслужването KB3177467 отпреди две години и по-късно да се конфигурира KB4457144. Не се постанова рестартиране на операционната система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР