Сензациите в пресата днес, вторник, 13 септември 2022 година: Тема спорт“:

...
Сензациите в пресата днес, вторник, 13 септември 2022 година:
Тема спорт“:
Коментари Харесай

Сензациите в пресата: Ясни са фаворитите за треньор на Берое и за съдия на Левски – ЦСКА

Сензациите в пресата през днешния ден, вторник, 13 септември 2022 година:

„ Тема спорт “: Ето кои имена са обсъждани за нов треньор на Берое
Старозагорец може да застане отпред на Берое, разбра „ Тема Спорт “. Ръководството на клуба незабавно е получило няколко оферти за нов ментор и единствено е набелязало такива, само че към този момент няма да избърза с решението. Сред най-обсъжданите имена е било това на Живко Желев. Роденият в Стара Загора 43-годишен някогашен национал сега е помощник-треньор на Стамен Белчев в дубъла на ЦСКА, а преди този момент 6 години бе отпред на Литекс. Бил е ментор и на другия отбор под Аязмото – Верея. В интервала 1995-96 Желев има 3 мача за първия тим на Берое, преди да бъде притеглен от оранжевите, за които имат над 200 дуела в кариерата си. Очаква се в идващите дни шефовете на зелено-белите да проведат диалози с сътрудниците си от ЦСКА, които няма да вършат пречки, в случай че се стигне до избора Желев да поеме Берое. Обсъждани са още две три имена, само че на този стадий това на някогашният национал надделявало. Опция за овакантения пост е и Николай Киров-Белия, който за последно води ФК ЦСКА 1948 Сф. Той на няколко пъти е бил измежду спряганите и обсъждани за поста, само че по този начин и не се е стигало до контракт с него. От 2019-а насам, след напускането на Александър Томаш, отпред на заралии бяха Димитър Димитров-Херо, Петър Колев и Петър Хубчев.

„ Мач Телеграф “: Ясни са двамата любимци да управляват Левски – ЦСКА
Съдия №1 на България Георги Кабаков най-вероятно ще получи наряд за дербито Левски – ЦСКА-София в неделя. Реферът е главен любимец, откакто предходният огромен конфликт сред двата гранда беше поверен на Никола Попов. Последният свири финала за Купата на България, който беше извоюван от Левски с 1:0 през май. Тогава реферът свърши добре работата си и нямаше искания нито от „ сините “, нито от „ алените “ след дуела. Това прави Попов втори вид за арбитър в неделя. Станислав Тодоров също има минимални шансове да бъде рефер в мач №1 на България.

„ 24 часа “: Купиха дрон за националите, Канада ни открадна футболистка
БФС купи съвременен дрон, който би трябвало да снима тренировките на националния тим. Искането е на новия селекционер Младен Кърстаич. Той би трябвало да снима тренировките, като по-късно записът ще бъде употребен за тактическите занимания преди дуелите. Отделно ще дойдат и спомагателни анализатори за дуелите от Лигата на нациите против Гибралтар в Разград и Северна Македония в Скопие. Дронът към този момент е разполагаем. Отделно от Белград ще присигнат и в допълнение анализатори, които да оказват помощ за мачовете. Кърстаич към този момент разгласи първия си състав и направи няколко странни избора. Той да вземем за пример се лиши от всички вътрешни халфове, които бяха употребявани досега, в това число и капитана Георги Костадинов, който играе в Кипър. Женският ни футбол понесе много сериозна загуба, откакто Вивиан Бисет, която бе викана в националния тим за девойки до 19 години, към този момент избра родината си Канада и там стана националка до 21 години. Бисет играе в колежанското състезание на Съединени американски щати. Канадският женски народен тим по футбол е един от най-силните в света и рядко се викат инцидентни футболистки. Вивиан изигра 6 мача за националния тим за девойки до 19 години през 2019 година По принцип женският ни народен тим е много слаб и очакванията бяха тъкмо идващите генерации да го изведат на по-високо равнище, само че очевидно няма по какъв начин да се получи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР