Семейството на Мария де Вилота официално сложи край на делото,

...
Семейството на Мария де Вилота официално сложи край на делото,
Коментари Харесай

Семейството на Мария де Вилота сложи край на делото срещу Менър

Семейството на Мария де Вилота публично постави завършек на делото, което повдигна против някогашния Ф1 отбор Менър. Близките на испанката, която почина в резултат на контузия на главата, получена при случай по време на тест с Менър, упрекваха британския тим в продължение на 4 години, само че в този момент са стигнали до съглашение.
След злополуката, която претърпя през 2012 година, Мария изгуби дясното си око и получи сериозна контузия. Тя се блъсна в задната част на камион, правейки тест на летището в Дъксфорд, и умря година по-късно. Британската институция Health and Safety Executive излезе със мнение, че нито една от двете страни не носи отговорност за случилото се. Семейството на Мария обаче не беше на същото мнение и предприе юридически дейности против Менър, които завършиха тази седмица.

" Семейството на Мария де Вилота на драго сърце оповестява, че са стигнали до съглашение по делото с Ф1 тима Менър, почнало след случая на 03 юли 2012 година. Инцидентът се случи по голям брой аргументи, една от които бе паркираният камион в пит-зоната. За него Мария не носи виновност. Близките й желаят още един път да благодарят на всички почитатели, другари и хора, които я подкрепяха преди и по време на кариерата й, и особена на тези, които бяха до нея след случая. Благодарни са и на всички, които не престават да я помнят за добротата и усмивката, с които помагаше на хората в потребност ", гласи изказването на юристите на фамилията.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР