Село Козарево отново беше домакин на празника за завършване на

...
Село Козарево отново беше домакин на празника за завършване на
Коментари Харесай

Лятното училище по проект завърши с празник в с. Козарево

Село Козарево още веднъж беше хазаин на празника за довеждане докрай на лятното учебно заведение за двете групи от селата Хаджидимитрово и Завой. То се провежда за седма година в община „ Тунджа “ по план „ Желани пространства “.

Сцената на зрителната зала на село Козарево се извърши с бъдещите първокласници от Завой и Хаджидимитрово, които бяха подготвили специфичен концерт, с цел да покажат наученото от тях през годината и затвърдените познания през лятното учебно заведение.

Децата рецитираха, пяха, танцуваха и се състезаваха и сътвориха доста въодушевление и наслада на техните родители и посетители.

Празника почетоха секретарят на Община „ Тунджа “ Галина Иванова, кметовете на с. Козарево – Теодора Тачева, и на с. Хаджидимитрово – Тодор Тодоров и поданици на селото.

Концертът беше същинска наслада и за децата на с. Козарево, които се забавляваха откровено.

Като край на празника децата пуснаха в небето балон с обръщение за триумф на всички първокласници, а изненада за тях бяха пъстрите фойерверки.

Пред Общностния център за деца и фамилии в с. Козарево публично им бяха връчени и подаръците от лятното учебно заведение – раници, цялостни с материали и пособия за първи клас.

Накрая имаше и почерпка за бъдещите първокласници.

Лятното учебно заведение се провежда в осъществяване на активността „ Допълнителна подготовка за еднакъв старт в учебно заведение ” по план „ Желани пространства ”- сложен модел на интегрирани услуги за ранно детско развиване и обществено включване в дребните обитаеми места “, които се извършва от 2016 година в общината.

Осигурената безплатна финансова помощ по процедура BG05M9OP001-2.004 „ Услуги за ранно детско развиване “ на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “, предпочитана ос 2 – „ Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване “, е в размер на 1 955 345 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР