Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже

...
Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже
Коментари Харесай

Барчовски: Приемлив жребий

Селекционерът на националния тим на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски дефинира като допустим жребия за квалификациите за Европейското състезание през 2025 година. България попадна в група с Германия, Черна гора и Швеция, а от четирите отбора за шампионата ще се класират първите три в класирането.

" По метода, по който стигнахме до тези квалификации, за нас няма нито един тим, за който да кажем, че е елементарен ", съобщи пред Българска телеграфна агенция Барчовски.

" Аз съм удовлетворен, че не сме в една група с Кипър, тъй като те са домакини и това желаех да избегнем. Сега Кипър са в една група с Франция, Босна и Херцеговина и Хърватия и един от трите мощни тима ще отпадне. Вторият тим, който не желаех беше Полша, който също е измежду домакините и се класира по право. Така в нашата група ще играем четири тима за три места. Можеше от последната урна да ни се падна Северна Македония или Англия – малко по-слаби тимове от Швеция. За първа урна, където е Германия, не разясняваме. При Черна гора доста зависи в какъв състав ще бъде, дали ще играе още Боян Дублевич и дали ще съберат всичките си играчи. Но от това зависят всички тимове, тъй като в тези прозорци, които са по време на сезона, доста мъчно се събират всички играчи. Как да го нарека – допустим чоп ", сподели още старши треньорът на българския държавен отбор.

" На Европейското състезание играхме равностойно против Черна гора, победиха ни доста мъчно. Вярно, че ние бяхме с Александър Везенков, в цялостен състав, Дий Бост, само че и всички зависи в действителност до каква степен оптимално ще се събере състава и по какъв начин ще бъдат готови. Нещата са доста относителни. И в този момент настроението беше песимистично преди предквалификацията, изключително след първия мач в Норвегия и поради това, че не пристигнаха 5-6 индивида, а тимът игра добре. Много е рано за някакви прогнози. Като наближи времето нещата ще бъдат много по-ясни ", продължи Росен Барчовски, а във връзка подготовката за идните предварителни олимпийски квалификации в Турция, той добави:

" Още два дни имаме за тренировки. Здрави са всички, уповавам се по този начин да бъде и в идващите тренировки. В въодушевление сме. Момчетата починаха малко и отиваме с голямо предпочитание и упоритост да се представим почтено. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР