Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс. Спортист

...
Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс. Спортист
Коментари Харесай

Везенков се завърна в игра, Сакраменто пада

Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс. Спортист №1 на България беше измежду най-резултатните играчи на тима си при тежката домакинска загуба със 100:133 от Ню Орлийнс Пеликанс. Той престоя на паркета общо 20:38 минути, в които се отличи с 11 точки и две битки.

След като пропусна три следващи мача, 28-годишният българин изигра първия си дуел от 1 януари насам и този път получи много време за изява от страна на треньора Майк Браун. Везенков за първи път се появи в игра при започване на втората четвърт, когато в границите на една минута осъществя пет точки. Българският национал още веднъж беше употребен най-вече в петица от по-ниски играчи, а това разреши на Ню Орлийнс да завоюва борбата под коша, защото в тези моменти залагаше на стартовия си състав.

Домакините започнаха отчайващо и още първоначално се стигна до двуцифрена разлика в интерес на гостите - 16:30. Минута и половина преди края на първата част на паркета се появи и Александър Везенков, който незабавно вкара тройка, а по-късно понижи резултата до 21:30. Въпреки положителното си включване, българинът бързо бе сменен от Крис Дуарте. Първата четвърт пък приключи с преднина на Ню Орлиънс от 33:21.

Българинът получи нов късмет при започване на втората четвърт. Този път обаче опитът му от тройката бе несполучлив, само че пък приключи с панер идната бърза офанзива на " кралете ". Гостите обаче продължаваха да са безпощадни в офанзива и съумяха да пернат с цели 22 точки за 45:23. Този път Везенков се задържа много по-дълго на терена и се регистрира с още две точки след пресечка и пукотевица от близко след пас на Сабонис. След това обаче пропусна третата си пукотевица от тройката, а малко по-късно бе сменен. В този миг обаче българинът бе най-резултатният състезател на своя тим със своите 9 точки.

Гостите започнаха по-колебливо третата четвърт и това разреши на Сакраменто леко да стопи изоставането си. Това обаче бе за малко и Ню Орлиънс бързо още веднъж дръпна с съвсем 30 точки до 82:54. След това и Везенков получи нов късмет, само че и неговата пукотевица за три точки продължаваше да не върви, като пропусна и четвъртия си опит със сирената. Пеликанс се забавляваха и в един миг стигнаха и до 40 точки разлика - 99:59. Българинът пропусна нов опит за пукотевица за тройката, само че по-късно означи 11-ата си точка, довкарвайко отскочила топка под коша след пукотевица на ДжаВейл МакГий.

Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл 17 точки и 10 асистенции за „ кралете “. Кевин Хъртър също вкара 17 точки. Киън Елис наниза 13 точки. Само тримата приключиха с по-голям точков актив от Везенков.

Си Джей Маккалъм блесна с 30 точки за Ню Орлийнс. Брендън Инграм и Йонас Валачунас прибавиха по 15, като литовецът добави и 12 битки в актива си. Дайсън Дениълс приключи с 14 точки.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е на 10 януари (сряда), когато от 2:00 часа през нощта българско време гостува на Детройт Пистънс. На идващия ден „ кралете “ ще създадат аудиенция Шарлът Хорнетс. Това са първите два мача от пет следващи гостувания на Александър Везенков и съотборниците му.

РЕПОРТАЖ
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР