Селекционерът на Италия Роберто Манчини отново сподели голямото си разочарование

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини отново сподели голямото си разочарование
Коментари Харесай

Манчини: Световно първенство без Италия няма да е същото

Селекционерът на Италия Роберто Манчини още веднъж показа огромното си отчаяние от обстоятелството, че отборът му няма да играе на Световното състезание. Той призна, че идващите седмици ще бъдат много мъчителни за него и играчите му. Наставникът счита, че " адзурите " са заслужавали да бъдат измежду финалистите в Катар и без тях шампионатът ще загуби от блясъка си. Вместо да се готви за Мондиала, в сряда Италия ще играе контрола с Албания.

" Предстои ни тежък месец, който към този момент стартира. Въпреки горчилката, която усещаме сега, ние имаме работа за извършване, мачове за изиграване и неща за оценяване. Всичко това ще ни бъде потребно от март нататък, въпреки и сега да наподобява, че е без значение. Ще дам късмет на нови момчета, ще изпробваме нови тактически способи. Радвам се, че Киеза се завръща, само че той би трябвало да влезе в оптимална форма. Дзаниоло също е значим запас за нас и може да ни помогне в доста посоки. Той е млад и има опция да се развива. Кийн е бил част от тима доста пъти и в случай че продължи да бележи и да играе добре, ще го повикам още веднъж ", показа Манчини.

" Контролата с Албания е значима, тъй като това е в основата на спорта. Идваме, с цел да изиграем добър мач и знаем, че те не са слаб тим. Надяваме се да се представим добре, само че ще забележим какво ще стане ", добави експертът.

След това той обърна внимание на идното Световно и на болката, която изпитва от обстоятелството, че Италия няма да играе на него.

" Още от март насам се усещам много зле от този факт. Заслужавахме да бъдем на Световното, само че пропуснахме възможностите си. Това е част от футбола. След огромна наслада идва огромно отчаяние. В момента не можем да създадем нищо по въпроса. Световно състезание без Италия няма да е същото, само че ние би трябвало да създадем по този начин, че това да не се случва още веднъж ", отсече експертът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР