ПЛАНИНАТА АРАФАТ, Саудитска Арабия (АП) — Следвайки стъпките на пророците

...
ПЛАНИНАТА АРАФАТ, Саудитска Арабия (АП) — Следвайки стъпките на пророците
Коментари Харесай

Мюсюлмански поклонници се събират в планината Арафат за целодневно поклонение, докато хаджът достига своя връх

ПЛАНИНАТА АРАФАТ, Саудитска Арабия (АП) — Следвайки стъпките на пророците под палещото слънце, повече от 1,83 милиона мюсюлмани от целия свят се събраха в събота на заветен рид в Саудитска Арабия за поклонение и размисъл измежду знойна горещина.

Ритуалът на планината Арафат, прочут като хълма на милостта, се смята за върха на поклонението хадж. Често е най-запомнящо се за поклонниците, които стоят дружно и молят Бог за благосклонност, благословии, разцвет и положително здраве. Хълмът е на към 20 километра (12 мили) югоизточно от Мека.

Хиляди поклонници вървяха тук през мрака преди зазоряване. По скатовете на скалистия рид и покрайнините мнозина подвигнаха ръце в символ на поклонение със сълзи, стичащи се по лицата им.

„ Със сигурност това е нещо ужасно. Това е най-хубавият ден за мюсюлманите през годината и най-хубавото възприятие, което всеки може да изпита “, сподели Хюсеин Мохамед, египетски поддръжник, до момента в който стоеше на скатовете на разсъмване. „ Това е най-хубавото място за всеки, който се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР