Седемте депутати, които се отцепиха от партията на френския президент

...
Седемте депутати, които се отцепиха от партията на френския президент
Коментари Харесай

Макрон загуби мнозинство в парламента

Седемте депутати, които се отделиха от партията на френския президент Еманюел Макрон образуваха своя партия, написа Би Би Си.

Оттеглянето на седемте докара до това, че ръководещата групировка Република, напред! загуби болшинството си в Народното събрание.

Отцепниците от ръководещите споделиха, че желаят да се концентрират върху екологията и общественото неравноправие. Те кръстиха своята групировка „ Екология, Демокрация, Солидарност “.

Оттеглянето им оставя “Република, напред! “ с 288 депутати или тъкмо един по-малко от нужния брой за болшинство в Народното събрание.

Въпреки това не се планува тежка политическа рецесия, тъй като в множеството случаи групировката на президента има поддръжката на центристите от МоДем и Ажир, които имат общо 56 депутати.

Партията на Макрон пострада от няколко сходни напускания в последно време и френските медии пишат, че седемте “дезертьори ” са били под огромен напън да останат в нейните редици.

Според вестник „ Фигаро “, двама депутати са отстъпили пред този напън и в последния миг са се отказали да се причислят към Екология, Демокрация, Солидарност.

Партията на Макрон се опита да омаловажи напускането на седемте и неин представител го назова “едно от премеждията на парламентарния живот ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР