Счупено огледало, черна котка, петък 13-и... и още много други.

...
Счупено огледало, черна котка, петък 13-и... и още много други.
Коментари Харесай

Суеверията – истина или измислица

Счупено огледало, черна котка, петък 13-и... и още доста други. Все разнообразни суеверия по тип, които не ни разрешават умерено да живеем и ни изпълват със боязън.
" Суеверие " е дума, която може да се срещне в доста езици по света. На гръцки да вземем за пример тя значи нелепост, призрак, празнина. На иврит съществува дума с сходно значение: пара или пушек, който елементарно се разсейва; няма същина или не значи нищо, както и машинация. По своето естество суеверията опонират на вярванията на множеството хора, само че все пак във всяка общественост има и такива, които имат вяра в тях.
Сред главните аргументи за съществуването им са:
- занимателен детайл, съдействуващ за опазване на  и гаданията да вземем за пример
 Какво да НЕ подаряваме съгласно суеверията Какво да НЕ подаряваме съгласно суеверията
Независимо дали сме суеверни или не, добре е да познаваме най-популярните суеверия по отношение на подаръците. Така няма да изпаднем в неловко...
- естетически обичаи

Суеверията значително са една субективна идея и директно зависи от мирогледа на индивида и неговото равнище на обучение. Етнокултурната среда, в която живее, също е от голяма важност. Суеверията по предписание включват представления, които свързват взаимно феномени и обекти, сред които е невероятно да бъде открита справедлива връзка. Как би се открила една връзка сред цифрата 13 и шанса, като се вземе под внимание условното естество на всяка порядъчна сметка?! Суеверията се употребяват най-вече, с цел да утешим човек, да избегнем неприятна обстановка или с цел да погледнем към близкото бъдеще. Те са част от информационната просвета и фолклора.
Какво ни притегля и отблъсква в тях?
Безспорно те са на всички места. Могат да ни послужат за шанс, само че могат да ни донесат и куп беди. Напрактика те са изцяло безвредни за живота ни, само че... Тук има едно огромно " НО "! Суеверията могат да ни доведат до самовнушения, тъй че да объркат неприятно живота ни. Например, знаете ли за суеверието, когато носът ви сърби? Със сигурност ще имате огромна кавга с някого... А дали е небивалица? А вие твърдо си го внушавате и хоп - абсурдът е в забрадка вързан.
 10 бабини поверия, с които да привлечете повече пари в живота си 10 бабини поверия, с които да привлечете повече пари в живота си
Да си го кажем почтено, колкото и пари да имаме те в никакъв случай не са задоволителни. Сигурно сте забелязали обаче, че някои хора печелят от всичк...
Чували сте за доста суеверия и някак си е смешно, с каква експедитивност се популяризират сходни неща. Самите ние ставаме жертва на личните си предубеждения. 
Като цяло дамите са много по-податливи на суеверия. Много постоянно, до момента в който пият кафе с приятелки, те описват в унес по какъв начин се е сбъднало някое поверие.
Суеверията...да или не?
Направете си опит. Прочете  си за деня в 5-6 разнообразни издания и ще се учудите какъв брой доста разнообразни неща ще прочетете. Безспорно хороскопът може да е същински, само че единствено когато е изработен от експерти!
Като умозаключение - дали да имаме вяра в суеверия? Това зависи персонално от самите нас! Ако въпреки всичко вярвате в нещо, то вярвайте единствено в положителното...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР