Сблъсъкът между ДПС, премиера Кирип Петков и бизнесмена Иво Прокопиев

...
Сблъсъкът между ДПС, премиера Кирип Петков и бизнесмена Иво Прокопиев
Коментари Харесай

Съд и прокуратура ще решават сблъсъка на ДПС с управляващите и Иво Прокопиев

Сблъсъкът сред Движение за права и свободи, премиера Кирип Петков и предприемача Иво Прокопиев се трансформира в централна тематика, а въпросът се заплита от ден на ден. След като тази заран от Движение за права и свободи оповестиха, че дават Асен Василев на прокуратурата поради Делян Пеевски, в отговор Прокопиев разгласи, че дава на съда четирима души от Движението за права и свободи.

Движение за права и свободи дава на прокуратурата финансовия министър Асен Василев.

Причината е, че съгласно тях министърът е превишил правата си при предписание на проверка на към този момент завършила такава по отношение на депутата и предприемач Делян Пеевски.

" Преди два дни предупредихме за закани на финансовия министър към представители на Движение за права и свободи, през днешния ден от медиите разбираме, че те към този момент са факт ", сподели на брифинг ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Според него моделът е " някой на някого нещо си бил споделил някъде към селската чешма, след което то се довежда до знанието на министър Асен Василев, той дава обещание да прави непозволени дейности ".

" В съответния случай - проверка на към този момент завършилите проверки на Делян Пеевски. Може би резултатът от тях по никакъв начин не им харесва. Важно е проверките да бъдат безкрайни, без значение каква е законността ", разяснява още ръководителят на Движението за права и свободи.

Според Карадайъ това са политически репресии и опит за разпра с политически конкурент. " Точно тези непозволени дейности на министъра на финансите ще ги дадем на прокуратурата. Асен Василев няма право да разпорежда такива проверки. Данъчно-осигурителният процесуален кодекс дава това право не на министъра, а единствено на шефовете на териториалните дирекции на Национална агенция за приходите и то при зародили нови условия при направени към този момент проверки ", обясни Йордан Цонев.

" Нашата мощ е истината, ще продължим да я " вадим " и то тези дни много по-настоятелно ", закани се Хамид Хамид.

Час по-късно предприемачът Иво Прокопиев разгласи, че дава на съд четирима от Движение за права и свободи.

Той завежда серия каузи за клюка против народните представители Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов, а мотивът за решението му били " невижданите медийни офанзиви от разнообразни представители на Движение за права и свободи в последните седмици, и изключително в последните дни ", написа Прокопиев в публикувана до медиите позиция.

" Срамно е народни представители да се крият зад депутатския си имунитет и да употребяват парламентарната естрада и достъпа до националните медии за разпространението на клюки и явни неистини ", написа Прокопиев. И приканва Карадайъ, Цонев, Хамид и Анастасов, " в случай че са толкоз ербап, да се откажат от имунитета си на народни представители и да опитат да потвърдят в съда неуместните си изказвания ".

" Не разбирам метода на Движение за права и свободи и намирам за безусловно неприемливо една партия, която има претенциите да е обществена и демократична, да пренебрегва ползите на своите гласоподаватели и да се опълчва по подобен пряк метод на желанието на цялото общество за правда и правдивост ", приключва известието на Прокопиев.

Темата се придвижи и в пленарната зала, където Йордан Цонев от Движение за права и свободи попита Кирил Петков дали Иво Прокопиев е в листата, даден на прокуратурата.

Той се обърна към премиера с думите " желаеме никой да няма съображение да ви назова марионетки на подмолния кръг на Прокопиев, а такива учредения се дават всеки ден ".

Петков отговори, че предходната седмица е предал обществено налична информация за 19 индивида: " В информацията има ясни обстоятелства, които са разказани в изявленията, за които желаех да съм сигурен, че прокуратурата обръща голямо внимание и не ги пропуща. Защо бяха 19, аз споделих в Брюксел 20 - тъй като моята концепция е, че за 19 от тях ние бяхме събрали медийни изявления, а на 20-ия ги предадохме ".

И подкани: " Ако имате очевидни и ясни сигнали, за което и да е лице, в това число и Иво Прокопиев, ще се веселя да ми ги предадете и оттук насетне - всички под един критерий. Оттук нататък налозите на всички българи няма да се харчат от кръгове, като че ли това им е бащиния ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР