Създаването на временна комисия за промени в правилника за работа

...
Създаването на временна комисия за промени в правилника за работа
Коментари Харесай

Председателският съвет обсъди временна комисия за промени в правилника за работа на НС

Създаването на краткотрайна комисия за промени в правилника за работа на Народното събрание бе разисквано по време на първия Председателски съвет, разгласи пред публицисти ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя осведоми, че на следващия ден ще бъде образувана краткотрайна комисия за направа на правилника.

Председателският съвет консенсусно, по думите на Атанасова, е взел решение в състава на комисията да вземат участие по трима народни представители от всяка парламентарна група, а оферти да могат да се вършат до края на идната седмица.

Атанасова осведоми, че чака да се образуват още няколко краткотрайни комисии, измежду които комисията по проверката, комисия за полицейското принуждение по време на митингите и комисията за проблема на Росенец. Тя уточни, че сътрудниците й от Движение за права и свободи са предложили да се сътвори комисия, която да проверява всички случаи на полицейско принуждение по време на предизборната акция и изборите.

Атанасова бе безапелационна, че първият въпрос, който стои пред политиците и държавниците, е да има съвещания за държавно управление. Тя добави, че те като съпротива са за разговор, както и че не трябва да се горят всички мостове и изрази вяра сходен разговор, да се състои.

Христо Иванов, ръководител на ПГ " Демократична България " също разяснява срещата при ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Той бе безапелационен, че е належащо да се създаде повсеместен нов план за промени в правилника. " Не сме съгласни да се върнем в обстановка, в която могат да се вкарват лобистки ремонти в последния миг ", разяснява той.

И съобщи, че не се тормози, че през днешния ден е дал своя вот с Движение за права и свободи, с които дружно са подкрепили избирането на Ива Митева за ръководител на Народното събрание.

" Ние имаме цели, по които ще се приказва с всички. Утре ще се гледа нашето предложение за комисия Росенец ", сподели той и добави, че вършат доста ясно разграничаване сред напъните за разграждане на този модел и съществуването на национални цели, по които да се работи.

Мая Манолова, ръководител на ПГ " Изправи се БГ!Ние идваме! " също разяснява пред публицисти, че чакат от партия " ИТН " да проведат съвещания за сформиране на държавно управление.

" Ние не държим и не желаеме, и сме декларирали, че няма да участваме в парцелиране на властта и ще настояваме целите, зад които стояхме в политическата акция, които чакат българските жители, в действителност да бъдат включени ", съобщи депутатът. Тя засяга целите, свързани с повишение на приходите, преизчисляване на пенсиите, поддръжка за почтения бизнес, проверка на властта, правосъдна промяна, здравна промяна.

Манолова уточни, че служебните министри са задали доста висок стандарт за това по какъв начин би трябвало да се работи в полза на жителите и настоя, че идващото постоянно държавно управление ще е сложено пред предизвикването да държи летвата високо вдигната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР