Създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин отказа да сключи договор

...
Създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин отказа да сключи договор
Коментари Харесай

„Вагнер“ прекратява участието си във военната операция в Украйна

Създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин отхвърли да подписа контракт с съветското министерство на защитата, след което беше известен за прекратяването на присъединяване на тази конструкция в специфичната военна интервенция. Това сподели пред публицисти ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов, оповестяват съветски медии.

Андрей Картаполов напомни, че няколко дни преди опита за протест Министерството на защитата разгласи, че " всички формирования, които извършват бойни задания, би трябвало да сключат контракт " с ведомството.

" И всички започнаха да извършват това решение, безусловно вярно решение. Всички, с изключение на господин Пригожин ", означи депутатът.

По думите му „ тогава той е бил осведомен, че в този случай „ Вагнер ” няма да взе участие в специфична военна интервенция “.

„ Тоест няма да се отпускат нито финансиране, нито материални средства “, посочи Картаполов.

Според Картаполов, тогава Пригожин " е бил осведомен, че в този случай Вагнер няма да взе участие в специфична военна интервенция ".

„ Тоест няма да се отпускат нито финансиране, нито материални средства “, посочи Картаполов. Той също по този начин акцентира, че за " господин Пригожин това е главното, в случай че не и главното ".

" Случи се следното: първото са пари, второто са глупави и несъразмерни упоритости, а третото е възбудено положение. Всичко това дружно докара до опит за изменничество и машинация на неговите приятели ", означи Картаполов, говорейки за аргументите за опита за протест.

На 10 юни Министерството на защитата на Русия заяви, че за повишение на успеваемостта на потреблението на доброволческите формирования в състава на взаимната формация на войските, министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу подписа заповед, определяща реда за образуване на служебната активност на доброволческите организации. Документът планува до 1 юли доброволческите отряди да сключат контракти с Министерството на защитата. Това ще им даде нужния юридически статут, ще сътвори общи подходи за образуване на поддръжката и осъществяване на техните задания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР