Делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/,

...
Делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/,
Коментари Харесай

Делегации от побратимени на Плевен градове гостуват за празника 15 май

Делегации от побратимените на Плевен градове Плоцк /Полша/, Браила /Румъния/, Битоля /Република Северна Македония/ и Кавадарци /Република Северна Македония/ са посетители за Празника на Плевен – 15 май. На публична среща през днешния ден в локалната администрация те бяха приветствани с добре пристигнали от кмета на Общината доктор Валентин Христов, ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански и секретаря на Община Плевен, Соня Ганева.



По време на протоколния диалог от страна на локалната власт в Плевен бе декларирано предпочитание за разширение на партньорските контакти в другите публични сфери.



Обсъдени бяха и съответни хрумвания за съдействие в региона на културата, образованието и благоприятни условия за осъществяване на взаимни планове. Подчертано бе развиването на Плевен в областта на медицините и опциите в тази връзка за обмяна на опит и експерти, както и опциите студенти от побратимени градове да продължат образованието си и да специализират в Плевен.



Протоколната среща приключи с замяна на дарове в символ на другарство и положителното съдействие.



По време на престоя си в Плевен гостите от Плоцк, Браила, Битоля и Кавадарци ще посетят емблематични за града места – Панорама „ Плевенска епопея 1877 година “, Художествена изложба „ Колекция подаяние Светлин Русев “, Регионалния исторически музей, Института по лозарство и винарство. На празничния 15 май и четирите делегации ще вземат участие в тържествения обред на централния площад „ Възраждане “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР