Съюзът на Българските журналисти публикува на сайта си () позиция

...
Съюзът на Българските журналисти публикува на сайта си () позиция
Коментари Харесай

СБЖ с позиция и призив към Лена Борислалова. Какво й казват журналистите


Съюзът на Българските публицисти разгласява на уеб страницата си () позиция във връзка изнесената информация в медиите от началника на кабинета на премиера в оставта Лена Бориславова. 

" Всички би трябвало да сме осведомени, в случай че се правят фрапантни нарушавания на етичния кодекс на българската публицистика и на законодателството от страна на обособени представители на нашата почтена и жизненоважна за демокрацията специалност. А в случай че се окаже, че всичко това е артикул на цветната фикция и на политическата пламенност на госпожа Бориславова, върховенството на закона изисква тя да отговоря пред него ", споделя Снежана Тодорова, ръководител на УС на Съюз на българските журналисти. 

Тодорова окачествява като скандално изказванието на Бориславова, че Русия плащала по 4000 лева на публични коментатори, в това число на публицисти, с цел да отстояват съветската позиция в сегашния спор. 

Според председателката на управителния съвет на Съюз на българските журналисти Бориславова не е аргументирала думите си с никакви обстоятелства, " с никакви доказателства, базирайки се на станалия към този момент дежурен в последните дни паравен на поверителната информация ". От Съюз на българските журналисти показват убеждението, че такива клевети са извънредно разрушителни и нездравословни са извънредно разрушителни и нездравословни за демократичното развиване на обществото. 

" Ако фактически са налице обстоятелства, потвърждаващи тезата ѝ, дано ги огласи обществено! Всички би трябвало да сме осведомени, в случай че се правят фрапантни нарушавания на етичния кодекс на българската публицистика и на законодателството от страна на обособени представители на нашата почтена и жизненоважна за демокрацията специалност! Ако има някакви законови спънки за такова разгласяване, дано Народното събрание разиска и реши какви да са формите на това разгласяване. Но то е извънредно, извънредно неотложно! Недопустимо е да се спекулира с анонимни подмятания, които избрани групи в обществените мрежи към този момент истерично трансформират в самоволно дамгосване на всяко без значение и оспорващо статуквото журналистическо мнение! ", пишат още в изказването си публицистите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР