Съвременният човек, особено жителят на големия град често среща трудности

...
Съвременният човек, особено жителят на големия град често среща трудности
Коментари Харесай

Как да заспя бързо?

Съвременният човек, изключително жителят на огромния град постоянно среща компликации със заспиването. След дългия и под напрежение ден сънят не идва, макар че тялото е изтощено и човек усеща, че всеки миг ще заспи, само че сънят не идва. Има способи, с които елементарно можете да заспите.

Най-лесно ще заспите, в случай че легнете на дясната си страна с леко присвити в коленете крайници. Така мускулите на тялото се отпускат и сърцето работи без усложнения, което обезпечава на тялото опция доста по-лесно да заспи.

Леглото ви не би трябвало да е нито прекомерно меко, нито прекомерно твърдо. Не използвайте чаршафи и одеяла в нападателни цветове като блестящо алено или сигнално жълто. Лесно ще заспите в спално долни дрехи в бели, светлосини или розови цветове. По-лесно ще заспите, в случай че пижамата ви е направена от памук.

Проветрете спалнята един час преди лягане и ще заспите доста по-бързо. Не се хранете щедро преди лягане и не го правете късно. Трябва да има най-малко два часа сред последното ви хранене и лягането за сън. Но не е добре и да си лягате на празен корем, тъй като ще ви изтезава желанието да станете и да отворите хладилника.

Емоционалното напрежение може да се понижи с чай от мента или маточина. Възглавниците, които са цялостни с цветове от хмел, успокояват нервната система и ще ви е доста по-лесно да се унесете в сън, в случай че вдъхвате този мирис.

Ако не можете да заспите и се въртите в леглото, приложете метода на специфичните служби. Легнете по тил, затворете очи и се пробвайте да отпуснете мускулите на тялото си. Ръцете ви би трябвало да лежат около тялото с дланите нагоре. Затворете очи и със спуснати клепачи завъртете очните си ябълки нагоре. Така ще заспите доста бързо.

 Безсъние

Ако се пробвате да заспите, само че не можете да постигнете триумф, станете, напълнете ваната с топла вода, с температура не по-висока от 37 градуса. Добавете към водата във ваната топъл чай от липа и влезте във водата за 10 минути. Водата би трябвало да стига под гърдите ви.

Може да се приспите с книга, само че тя не би трябвало да е прекомерно забавна, с цел да не развихри въображението ви и да ви кара да будувате цяла нощ, с цел да разберете по какъв начин свършва. Друг способ за елементарно заспиване е гледането на пламъка на горяща свещ. Запалете свещ и гледайте пламъка ѝ. Ще усетите по какъв начин се успокоявате и ви се доспива. Загасете свещта и затворете очи.

Лесно ще заспите, в случай че с отворени очи бързо местите погледа си от един предмет на различен. След няколко минути клепачите ви ще натежат и няма да усетите по какъв начин ще заспите. Можете да опитате да мислите за нещо прелестно, до момента в който лежите със затворени очи, а лампата е изключена. Дайте воля на въображението си и ще заспите бързо, а на сутринта ще се разсъните с усмивка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР