Съвместната инициатива на Sony и Honda в областта на електрическата

...
Съвместната инициатива на Sony и Honda в областта на електрическата
Коментари Харесай

Sony и Honda представиха марката си AFEELA. Първият прототип дебютира на CES 2023

Съвместната самодейност на Sony и Honda в региона на електрическата мобилност- Sony Honda Mobility (SHM), разгласи, че колите на новата компания ще се продават под името AFEELA. Първият първообраз на новата марка беше показан по време на най-голямото софтуерно ревю за потребителска електроника в света- CES в Лас Вегас.

" SHM се стреми да се трансформира в компания за софтуерна подвижност, която ще преследва нововъведенията в подвижността, като комбинира авангардни технологии и пристрастеност дружно с хора, които са пионери в бъдещето със своята креативност, въз основа на нашата корпоративна цел " Транспортирайте хората, посредством гонене на нововъведения с разнообразни музи ", разяснява Ясухиде Мизуно, ръководител и изпълнителен шеф на новата компания.

От изказването на Sony Honda Mobility излиза наяве, че компанията ще създаде сериен модел въз основата на демонстрираният първообраз, като е планувано поръчки за неговото закупуване да стартират да се одобряват през първата половина на 2025 година. Продажбите се чака да започват в края на същата година, а първите доставки- в Северна Америка, да бъдат осъществени напролет на 2026 година.

Без да навлизат в каквито и да било механически детайлности във връзка с задвижващата система на прототипа, от SHM анонсират, че той е с съществени габарити дължина 4895 мм, широчина 1900 мм и височина 1460 мм. Междуосието е 3000 мм, а задвижващи са и четири колела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР