Съвместна акция на прокуратурата, ГДБОП и НСлС срещу сексуалните злоупотреби

...
Съвместна акция на прокуратурата, ГДБОП и НСлС срещу сексуалните злоупотреби
Коментари Харесай

13 са задържани след акцията за педофилия

Съвместна акция на прокуратурата, ГДБОП и Национална следствена служба против половите злоупотреби с малолетни лица у нас. В рхода й бяха арестувани 13 души, обвинени в педофилия, разгласи шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Акцията се организира на територията на цялата страна. В нея вземат участие над 30 следователи, повече от 30 чиновници на отдел „ Киберпрестъпления ” към ГДБОП, над 60 жандармеристи. Претърсени са над 20 адреса, конфискувани са телефони, компютри, флашки, харддискове.

Сарафов разгласи профилът на арестуваните лица – измежду тях има водач от гражданската авиация на нискотарифна компания, ел. механик, мотокарист, стругар, притежател на състезателен магазин, IT експерти, общ служащ, автомонтьор, оценител на недвижими парцели. Възрастта на децата, станали обект на интерес на педофилите, била сред 2 и 10 години. Задържаните мъже са на възраст сред 30 и 40 г, има и към 60-годишни. Половината от тях са фамилни с деца. Повечето са с положителни финансови благоприятни условия и не са обществено слаби, разгласи Сарафов.

Той акцентира, че намирането и свалянето на нецензурен материали не е елементарно и изисква специфични умения и програмен продукт. „ В компютрите и телефоните на арестуваните намерихме видеоматериали и фотоси, съдържащи брутални подиуми на полово принуждение с деца ”, сподели зам.-главният прокурор. По думите му децата са или от Далечния Изток, или от някогашните руски републики.

Сарафов изрази вяра в границите на днешния ден наблюдаващите прокурори да издигнат обвинявания на всички арестувани.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР