Съветникът от столична община Тома Белев поиска от Министерския съвет

...
Съветникът от столична община Тома Белев поиска от Министерския съвет
Коментари Харесай

Безвъзмездно да прехвърлят на София 85 дка гора до Западния парк, иска Тома Белев

Съветникът от столична община Тома Белев изиска от Министерския съвет безплатно столична община да одобри стопанисване на 85 дка от Западния парк в София . Мотивът му е уголемение на Западния парк.

Това заяви той в обществената мрежа Facebook.

Предложението е импортирано в Столичния общински съвет дружно с различен консултант от Демократична България - Марта Георгиева .

Поводът да направи тази стъпка, съгласно Белев, е, че досега тези 85 дка се стопанисват от Министерство на защитата (МО). В началото на годината МО е оповестило, че потребността от тях е отпаднала и са ги присъединили в графика си за продажба.

Ако се съблюдават законите, тези парцели са обществена държавна благосъстоятелност и не могат да се продават . За да спрем тази продажба , която след това би трябвало да се отчуждава от Столична община, с колежката внесохме, написа Белев.

Грижата за зеленото благосъстояние на София и налозите на столичани би трябвало да е ежедневна, приключва поста си той.

Припомняме, по-рано някогашният зам.-кмет на столичния регион " Младост " Биляна Петрова сигнализира също във Facebook, че в края на мандата на настоящето държавно управление от Министерството на защитата интензивно продават парцели.

В отговор пред изданието " Фактор " военният министър сподели за парцел в Западния парк на София, че " Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa нe извършвa рaзпoрeдитeлни дeйcтвия c имoти, зa кoитo ca нaлицe зaкoнoви oгрaничeния, нeзaвиcимo oт мecтoнaхoждeниeтo им ".

Междувременно има за прекъсване на продажба на паркове, улици и други държавни парцели от Министерството на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР