Състоянието на най-богатите руснаци се стопи с близо 40 милиарда

...
Състоянието на най-богатите руснаци се стопи с близо 40 милиарда
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци загубиха 40 милиарда долара само за ден

Състоянието на най-богатите руснаци се стопи с близо 40 милиарда $ още в първия ден след нахлуването на съветските войски в Украйна. Особено фрапантни са загубите на олигарсите Алекперов и Тимченко.

В деня на съветското нахлуване над Украйна показателят на московската борса падна с над 33%, а съветският борсов показател РТС – с съвсем 40%. Курсът на американския $ скочи до рекордното равнище от 89,60 рубли, а еврото – до 99,99 рубли.

По данни на организация Блумбърг най-големи в процентно отношение са загубите на олигарсите Алекперов и Тимченко – те възлизат на към 40%. Особено мощно обиден е президентът на „ Лукойл “ Вагит Алекперов – неговото положение по данни на организация Блумбърг се е стопило с 6,2 милиарда $ – до равнище от 13 милиарда. Акциите на нефтодобивната компания спаднаха с към 33% (към 24.2.22).

Загуби осъществя и най-богатият руснак

Президентът на металургичната компания " Северсталь " Алексей Мордашов загуби 4,2 милиарда $, а най-богатият човек в Русия, президентът на „ Норилск никел “ Владимир Потанин е отчел загуби от 3 милиарда $.

За по-малко от две месеца Генадий Тимченко, който е съсобственик на " Новатэк " и " Сибур ", а и поддържа близки другарски връзки с Путин, се е разделил близо 10 милиарда $. Това е най-голямата загуба измежду съветските милиардери, оповестява организация Блумбърг.

В резултат на съветската експанзия против Украйна Западът разгласи обширни наказания против Москва. Под техните удари попадат огромни компании, доближени на Путин, както и представители на едрия бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР