САЩ наложиха днес стотици санкции, насочени срещу Русия във връзка

...
САЩ наложиха днес стотици санкции, насочени срещу Русия във връзка
Коментари Харесай

САЩ наложиха стотици санкции, насочени срещу Русия, включително и на китайски компании

САЩ постановиха през днешния ден стотици наказания, ориентирани против Русия по отношение на нашествието ѝ в Украйна, в това число и на китайски компании, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Американското финансово министерство наложи наказания на близо двеста души и организации, до момента в който Държавният департамент на Съединени американски щати глоби към 80 физически и юридически лица, прецизира организацията.

Американските наказания засягат и 20 компании в Китай и Хонконг. Те идват след многократни предизвестия от страна на Вашингтон във връзка с военната поддръжка за Москва от Китай.

Ройтерс напомня, че китайските компании са били предизвестени и от финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън, и от държавния секретар Антъни Блинкън по време на скорошните им визити в Китай.

" Финансовото министерство неведнъж е предупреждавало, че компании ще понесат съществени последици поради материалната си поддръжка за войната, водена от Русия в Украйна, надлежно Съединени американски щати през днешния ден постановат наказания на съвсем триста субекта ", сподели в изказване Йелън.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР