Във Франция продължава безпрецедентна операция по издирване на затворник и

...
Във Франция продължава безпрецедентна операция по издирване на затворник и
Коментари Харесай

Безпрецедентна полицейска акция във Франция по издирването на избягалия затворник

Във Франция продължава невиждана интервенция по търсене на пандизчия и неговите съучастници, избягал при брутално въоръжено нахлуване против затворнически ван. При засадата бяха убити двама служители на реда, трима други бяха тежко ранени.
Прочетете още
30-годишният пандизчия Мохамед Амра е обвързван с бандите в Марсилия. В страната са мобилизирани големи запаси, потърсено е и интернационално съдействие. Надзирателите в цяла Франция излязоха на протест с искане за преразглеждане на процедурите и ограниченията за сигурност при превозване на арестувани.

Автомобил на заговорниците се е врязал челно в затворническия ван за обездвижване, други нападатели са излезли от обособена кола зад полицейския конвой. Последвала е пукотевица с дългоцевно оръжие против полицейските чиновници, които се озовали в капан. След нападението двете коли са открити опожарени на разнообразни места.

Ударът е осъществен на пункт за заплащане на пътни такси при Енкарвил в северния френски департамент Йор в Нормандия. Впоследствие нападателите избягали дружно със пандизчията Мохамед Амра, на 30 години, с прякор " Мухата ". Той е бил превозен назад в пандиза след явяване пред съд в Нормандия. Извършителите ще бъдат открити, наказването ще подхожда на закононарушението, съобщи френското правораздаване.

" Сцената демонстрира извънредно принуждение, за което са отговорни търсените нарушители. Повтарям - решимостта на магистратите и следователите е и ще бъде съразмерна на този изблик на принуждение ", увери Лор Бекюо- прокурор.



Франция към този момент търси Мохамед Амра и посредством " Интерпол ".

" Мобилизирали сме доста запаси, с цел да открием освен беглеца, който е нарушител, само че и бандата, която го освободи ", съобщи Жерар Дарманен, министър на вътрешните работи на Франция.

Според френски медии, тази седмица Мохамед Амра е опитал да избяга като пререже решетките в килията си. На 7-ми май е бил наказан за кражба с щурм, а прокуратурата в Марсилия го упреква в похищение с причиняване на гибел. Той има общо 13 присъди, като първата е от октомври 2009, когато е едвам на 15. И двамата убити служители на реда имат фамилии.

" Единият на 52 години, капитан, работи в затворническата администрация от 1996. Баща е на близнаци, родени през 2003, които скоро имат рожден ден. Вторият умрял служител на реда е на 34, той е женен и скоро е очаквал раждането на дете. Работи в пандизите от 2009 ", съобщи Лор Бекюо- прокурор.

Тримата ранени служители на реда са на възраст 48, 52 и 55 години, те също имат фамилии. Затворническите надзиратели в цяла Франция резервираха минута безмълвие в памет на двамата си починали сътрудници и започнаха митинги с искане за изцяло преразглеждане на ограниченията за сигурност на работното място.

" Нека да се знае, че надзирателите сме в печал. Шокирани сме, засегнати, гневни и тъжни ", споделя Елоди Гоге, надзорник.

Надзирателите се оповестиха за фрапантно понижаване на извеждането на пандизчии за правосъдни слушания за сметка на видеоконферентни съвещания, както и смяна в разпоредбите за ескортиране на арестувани. Нападението е първо по рода си от над 30 години, предава Българска национална телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР