Със заповед на финансовия министър Владислав Горанов всички видове бензин,

...
Със заповед на финансовия министър Владислав Горанов всички видове бензин,
Коментари Харесай

Горанов включи горивата в списъка на стоките с висок фискален риск

Със заповед на финансовия министър Владислав Горанов всички типове бензин, газьол, керосин и тежки горива влизат в листата на стоките с висок фискален риск. Заповедта е от 16 ноември, а задачата е да се направи следващ опит да се затегне контролът върху горивата.

През 2011 година касовите апарати на бензиностанциите бяха онлайн свързани с Национална агенция за приходите, от 2013 година бе въведен надзор върху целия развой, обвързван с доставките и придвижването на течните горива, а от 2016 година търговците на горива бяха задължени да внасят поръчителство, в случай че месечните им доставки са над 25 хиляди лева

Списъкът на артикули с висок фискален риск бе въведен при започване на 2014 година В началото в него влизаха плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, олио и други хранителни артикули с висок сив бранш, напомня в. " Сега ". По това време се сътвори звеното " Фискален надзор " към Националната организация за приходите с по-големи пълномощия от елементарните данъчни и митнически инспектори и даже бе наречено " данъчна полиция ". Задачата му е да следи благодарение на мобилни екипи рисковите артикули на територията на цялата страна - от влизането им през граничните пунктове до крайния адресат.

Когато дадена стока попадне в листата с висок фискален риск, проверяващите могат да стопират транспортни средства на специфични пунктове или където стоките се разтоварват.

Изданието оповестява, че поради разширението на обсега на рисковите артикули организацията за приходите е разкрила към този момент нови 60 фискални контролни пункта на разнообразни места в страната, с което броят им към този момент става 300. Фискалните сътрудници имат правото да слагат пломби на транспортните средства, в случай че принадлежат на търговец с рисков профил - натрупал отговорности към бюджета или с данъчни нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР