Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, защити кмета на

...
Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, защити кмета на
Коментари Харесай

Съпругата на Дончев защити кмета на Габрово

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, отбрани кмета на Габрово Таня Христова. Тя е упреквана за казуса с ромите в Габрово около митингите, провокирани от побоя, осъществен от трима роми над продавач в магазин. 

Самата Христова съобщи през днешния ден, че носи оставката в джоба си, само че не счита, че в града има централизация на ромско население. 

Ето какво написа Светлана Дончева във Facebook: 

Някой желае оставката на Таня Христова?! Това може да се случи само в мокрите сънища на локални БСП-активисти и други " будни " габровци. Да напомня ли, че Таня Христова е избирана два пъти за кмет на Габрово от първи тур, като на изборите през 2015 година отвя всичките си съперници като получи поддръжка от съвсем 70% от гласувалите габровци? Да напомня ли голямата смяна на града от както тя е кмет? Не, няма потребност от това, тъй като габровци помнят, а смяната я вижда всеки, който живее и работи в този прелестен град. 

Насажда се мнението, че Таня Христова населва роми в Габрово, с цел да гласоподават за нея на изборите. По-голяма нелепост не може да бъде измислена. Тя в никакъв случай не е имала потребност от роми, с цел да печели безапелационно поддръжката на габровци. Никога! Показват го обективните обстоятелства от резултатите на локалните избори през последните 8 години. 

А роми, придошли в Габрово, през последните три години, в действителност има. Не е прелестно, съгласна съм. Беснея всякога, когато чета за тях и това, което вършат. Но истината е, че те идват по напълно прозаични аргументи. Градът е прекрасен, спретнат, спокоен и най-много има работа. Никоя власт не може да им забрани да се местят и да се населват, там където желаят. Против закона е, а нали желаеме законите да се съблюдават? 

Проблемът е, че държанието и навиците им не се вписват в този град. И в случай че не могат да одобряват откритите порядки, в случай че не желаят да живеят по този начин, както се чака от тях, в случай че основават тревога и боязън у габровци, в случай че нарушават публичния ред, то тогава би трябвало да знаят, че ще се срещнат със закона от близко. Съзнавам, че идват избори и политическите хиени точат зъби, само че и това ще мине.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР