Сънищата са проекции на подсъзнанието. Често то ни изпраща послания,

...
Сънищата са проекции на подсъзнанието. Често то ни изпраща послания,
Коментари Харесай

Как да сънуваме хубави сънища?

Сънищата са проекции на подсъзнанието. Често то ни изпраща послания, знаци, пресъздава скъпи мемоари или ни свързва със скорошни събития. Всеки сън значи нещо и е основан от нашата вътрешен глас, памет или шесто възприятие.

Кошмарите са извънредно неприятно събитие, което нарушава спокойния сън и остава диря на психически дискомфорт. Затова хората се пробват да се отърват от неприятните сънища и да се отдадат на потребен сън. Ето по какъв начин обаче можете да сънувате по-хубави сънища:

1. Мислете положително. До огромна степен сънищата отразяват най-скорошните човешки терзания, мисли или съмнения. В множеството случаи тези мисловни процеси се реализират директно преди лягане. Затова е положително решение да се настроите положително и да си легнете с усмивка. Заредете се с позитивна сила и възпроизвеждайте приятни мигове от околните дни.

2. Лягайте си по-рано. Според проучвания хората, които са склонни да си лягат по-рано, не сънуват въобще или сънуват хубави неща. Когато легнете прекомерно късно, вие сте изтощени в известна степен, което ще се отрази на цялото ви психическо положение.

Създайте си здравословен режим за лягане, който да спазвате. Така ще балансирате мисловната си активност, което ще се отрази в качеството на вашите сънища.

3. Понижете напрежението. Това е основен детайл за реализиране на добър сън. Старайте се да не обръщате внимание на стресовите обстановки от своето всекидневие и бъдете по-позитивни. Ако се задълбочавате във всяка неприятна преживелица от деня, то тогава това ще се отрази и на вашите сънища.

 хубави сънища

4. Отпуснете се преди сън. Това е скъп съвет, който сигурно ще усъвършенства вашия сън. За да бъдете отпуснати и да заспите елементарно, можете да си приготвите чаша топъл чай. Той работи успокоително и приканва желанието за сън.

Също по този начин е добра концепция да почетете книга. Желателно е да избягвате гледането на телевизия, седенето на телефон или компютър. Особено значимо е да не гледате наличие с принуждение или експанзия. Това единствено ще увеличи вашите равнища на стрес и ще затрудни процеса на заспиване.

5. Избягвайте нездравословното хранене. Неправилният метод на хранене може да докара до появяването на неприятни сънища. Затова е добре да избягвате алкохола, кофеиновите питиета, цигарите, захарните произведения или напълно храненето 2-3 часа преди сън.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР