Съхранете хубавите летни спомени с тази вкусна и красива питка

...
Съхранете хубавите летни спомени с тази вкусна и красива питка
Коментари Харесай

Пита Морска звезда

Съхранете хубавите летни мемоари с тази вкусна и красива питка Морска Звезда!

Необходими Продукти

● прясно мляко - 360 мл
● яйца - 3 бр (единия жълтък за намазване)
● кисело мляко - 2 с.л.
● олио - 2 с.л.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● квас за самун - 1/2 кубче
● масло - за намазване сред пластовете - 80 г
● сусам
● мак

Начин на подготвяне

Затоплете леко прясното мляко. Отделете в купичка малко мляко, натрошете маята в него и със захарта и една лъжица брашно разбъркайте и изчакайте да се задейства. Пресейте брашното и със останалите артикули замесете безпрепятствено тесто, оставете да втаса, след което го разделете на 6 идентични топки.

Две от топките разточете на 2 идентични правоъгълни кори, намажете едната с масло и покрийте с другата. Начертайте си 4 ромба и ги изрежете, в тава застлана с хартия за печене ги редете, като ги кръстосвате. Цепнете краищата им и разтворете да се получи отвор.

С другите 2 топки по същия метод и редите една върху друга, не се тормозете, че става висока в центъра - това е задачата. От последните 2 топки обаче се режат единствено 2 ромба по огромни и се прерязват по средата. Поставят се най-отгоре а от останалите триъгълници се оформя средата и под листата се подлага под разреза.

Не се старайте да са идентични триъгълниците, даже би трябвало да са разнообразни, с цел да се получи същинска Морска звезда.

Втасва питката, мажем я с жълтъка и печем на 160 градуса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР