Съединените щати подготвят провокации, за да обвинят руската страна в

...
Съединените щати подготвят провокации, за да обвинят руската страна в
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната: САЩ готвят провокации, за да обвинят Русия, че използва тактически ядрени оръжия

Съединените щати приготвят провокации, с цел да обвинят съветската страна в потребление на химическо, биологично или тактическо нуклеарно оръжие. Това заяви в събота началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили Игор Кирилов, предава

„ Руското министерство на защитата разполага с информация за подготовката на провокации от страна на Съединените американски щати за обвиняване на съветските въоръжени сили в потребление на химическо, биологично или тактическо нуклеарно оръжие “, сподели Кирилов.

„ Само през март-април тази година управлението на западните страни постоянно прави провокативни изказвания по отношение на опцията Русия да употребява оръжия за всеобщо заличаване “, сподели той.

Кирилов напомни, че на 27 февруари непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд разгласи желанието на Руската федерация да употребява химически и биологични оръжия „ под подправен байрак “, с цел да сплаши украинското население и света. От своя страна Държавният департамент на Съединени американски щати обмисля прехвърлянето на Украйна на до 400 000 комплекта персонални защитни средства, 390 разследващи средства и 15 разследващи машини Stryker.

„ Обръщаме вашето внимание, че сходни планове са били осъществени от Съединени американски щати нееднократно за реализиране на политически цели. Най-яркият образец за осведомителна провокация е речта на държавния секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл от 5 февруари 2003 година Епруветка с „ прахуляк за пране “ в ръцете му послужи като предлог за нашествието в Ирак и причина за гибелта на съвсем половин милион жители “, акцентира Кирилов.

Също по този начин, като образец, той уточни провокация с хипотетично потребление на зарин в Сирия през 2017 година, което докара до ракетна офанзива против летище Шайрат в Сирия, а през 2018 година хипотетично хлор в Барз и Джамрай. " И единствено показанията на очевидци на тези събития, донесени от Руската федерация в Хага, отвориха очите на международната общественост за протичащото се. Към днешна дата никой не е потърсил отговорност за тези провокации ", добави Кирилов.

Доставката на стотици хиляди ампули с отровни противоотрови на Украйна от Съединени американски щати свидетелства за умишлена подготовка на провокации с отровни субстанции, сподели Кирилов.

„ Високата възможност за инсцениране на потреблението на химическо оръжие се удостоверява от обстоятелствата за доставка на отровни противоотрови в Украйна. Само през 2022 година по искане на Министерството на здравеопазването на Украйна са доставени над 220 000 ампули атропин от Съединени американски щати. Този факт приказва за умишлена подготовка на провокации с отровни дейности “, сподели той.

Кирилов акцентира още, че Държавният департамент към този момент е определил процедурата за следствието и е назначил виновни за провеждането му длъжностни лица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР