Съединените щати осъдиха отвличането от йеменските бунтовници хуси на товарен

...
Съединените щати осъдиха отвличането от йеменските бунтовници хуси на товарен
Коментари Харесай

САЩ осъдиха отвличането на кораба с българи в Червено море

Съединените щати осъдиха отвличането от йеменските бунтовници хуси на товарен транспортен съд, в чийто екипаж има и българи, съобщи Ройтерс.

" Превземането на моторния транспортен съд " Галакси лийдър " (Galaxy Leader) от хусите в Червено море е жестоко нарушаване на интернационалното право " , сподели на брифинг през вчерашния ден представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър. Той прикани за " незабавното освобождение на кораба и неговия екипаж ".

Ние ще се консултираме с нашите съдружници и сътрудници от Организация на обединените нации за целесъобразността последващи стъпки, добави цитираният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Организация на обединените нации също изрази безпокойствие по отношение на отвличането на товарния транспортен съд вид автовоз.

" Следим със съществено безпокойствие известията ", означи Стефан Дюжарик, представителят на генералния секретар на международната организация Антониу Гутериш.

Канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, която заяви, че корабът е бил похитен от хусите в неделя, каза, че плавателният съд е с 25-членен екипаж от Украйна, България, Мексико и Филипините.

Българите на борда са двама - капитанът и първият помощник-капитан на " Галакси лийдър " , заяви през вчерашния ден пред журналисти главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР