Съединените щати обвиниха Русия, че е изстреляла космически апарат, способен

...
Съединените щати обвиниха Русия, че е изстреляла космически апарат, способен
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Русия, че е изстреляла космическо оръжие

Съединените щати упрекнаха Русия, че е изстреляла галактически уред, кадърен да нападна спътници в орбита, заяви Пентагонът, когато напрежението към галактическите оръжия се повишава, написа   " Политико ".
Прочетете още
„ Русия изстреля сателит в ниска околоземна орбита, който по наша оценка евентуално е контракосмическо оръжие “, съобщи представителят на Пентагона Пат Райдър, като добави, че галактическият уред е бил изпратен „ в същата орбита като държавен сателит на Съединени американски щати “.

Тъй като спътниците са от решаващо значение за връзките, геолокацията и даже за наблюдението на изменението на климата, военните осъзнават значимостта на отбраната на своите активи.

Например лазерите могат да се употребяват за заливане на оптичните датчици на спътниците със светлина, която да заслепи спътниците за изображения; шпионирането на сателитните връзки също може да съставлява проблем. Франция упрекна Русия, че се е пробвала да подслушва спътника Athena-Fidus, който тя споделя с Италия.

Москва също преди е упреквала Съединените щати, че желаят да слагат оръжия в Космоса.

„ Те за следващ път демонстрираха, че същинските им цели в Космоса не са ориентирани към освобождението му от всевъзможни оръжия, а към слагането им там и превръщането му в сцена на боен спор “, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тази година американски чиновници осведомиха, че Русия създава тип нуклеарно антисателитно оръжие - разобличаване, което провокира неразбиране измежду експертите по галактическа политика заради катаклизмите, които би имала една експлозия върху международната стопанска система.

Усилията за реализиране на съглашение в Организация на обединените нации по отношение на разполагането на оръжия в Космоса продължиха и тази седмица, като Русия и Китай блокираха предходни опити за възбрана на създаването на оръжия за всеобщо заличаване в орбита.

В понеделник беше отхвърлено и контрапредложението на Москва, като Алжир, Еквадор, Китай, Гвиана, Мозамбик и Сиера Леоне гласоподаваха дружно с Русия, а Франция, Япония, Малта, Южна Корея, Словения, Обединеното кралство и Съединени американски щати гласоподаваха срещу, съобщи БТВ. 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР