Съединените щати настояха Косово да отложи изискването сръбското малцинство да

...
Съединените щати настояха Косово да отложи изискването сръбското малцинство да
Коментари Харесай

САЩ: Косово да отложи изискването сръбското малцинство да премине към държавни регистрационни табели

Съединените щати настояха Косово да отсрочи условието сръбското малцинство да премине към държавни регистрационни табели, като упрекнаха подкрепяната от Запада страна, че не е подготвена за взаимни отстъпки, съобщи БНР.

През август Европейският съюз подписа съглашение за разрешаване на свободното напредване сред Косово и Сърбия, стремейки се да понижи напрежението след поредност от произшествия с принуждение.

Косово даде краен период до края на месеца на всички поданици да преминат към неговите регистрационни табели - ход, който се отхвърля от огромна част от сръбското малцинство, което упорства да резервира табелите от Белград, защото не приема оповестената през 2008-ма година от Косово самостоятелност на болшинството албанци.

Съединените щати, които дружно със съдружниците си от НАТО поддържаха косовските сили през 1999-та година в битката им против Сърбия, обявиха, че Косово е в правото си, само че би трябвало да отсрочи въвеждането на правилото, с цел да даде време за водената от Европейския съюз дипломация сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР