Съдържание:Защо искам куче? Размерът има значениеУчилище? Чистокръвно куче или не?

...
Съдържание:Защо искам куче? Размерът има значениеУчилище? Чистокръвно куче или не?
Коментари Харесай

Каква порода куче да си взема?

Съдържание:

Защо желая куче? Размерът има значениеУчилище? Чистокръвно куче или не? Някои особености на породите кучета  Каква порода куче да си взема? ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Страхотен аксесоар за вашето куче:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Изборът и вземането на домакински любим е доста значимо решение. Вземайки животно в къщата си, вие добавяте още един член към фамилията. Той ще е вас през идващите 10, 15 или 20 години. Ето за какво решението не може да бъде взето току по този начин, а да бъде деликатно премислено.

Ако сте решили, че кучето е домашният любим, от който имате потребност, ето няколко съвета по какъв начин да изберете подобаващата порода куче.

Защо желая куче?

Много значим въпрос. Причините може да са разнообразни:

- Харесвам кучета;

- Искам компания;

- Децата ми желаят куче;

- Охрана за къщата, апартамента;

- Специални потребности като компаньон да вземем за пример.

Размерът има значение

 Избор на порода куче

Много е значимо да си отговорите на въпроса какъв размер куче желаете. Представете си, че живеете в едностайно жилище с немска овчарка. Или пък на село, а желаете Померан. Това е куче, чиято четина се нуждае от внимание, а не от тиня, треви, разнообразни инсекти и пр.

Имайте също поради, че колкото по-малко е кучето, толкоз по-енергично ще бъде. В същото време по-големите кучета са по-склонни към мързелуване. Каквото и да решите, това би трябвало да се има поради.

Училище?

Всяко куче се нуждае от образование в обикновени привички. Някои породи кучета обаче се нуждаят от особено образование. Също по този начин съгласно задачата, заради която вземате кучето, дресировка също е нужна. Има породи, които се употребяват от слепи хора, както и такива, които оказват помощ на хора с психологични проблеми. Те се нуждаят от особено образование. Така че изследването на учебни заведения за кучета е целесъобразно преди да вземете кучето.

Дори и да не е належащо особено образование, може да наемете частен треньор на вашето куче, с цел да го научите на съществени неща.

Чистокръвно куче или не?

 Осиновяване на куче

Трябва да решите дали желаете чистокръвно куче или мелез. След като си отговорите на този въпрос, би трябвало да проучите другите развъдници. Има опция за закупуване на куче от частно лице, само че нашият съвет е да го вземете от лицензиран разплодник. Кучето ще бъде с родословие, нужните документи, имунизации, фамилна история и пр.

Някои особености на породите кучета

И като умозаключение може да ви помогнем малко в избора на порода куче.

Лабрадор - това е фамилно куче. Изключително отзивчиви и положителни за децата и имат дълга дълготрайност на живота.

Ретривър - красиви, отзивчиви и извънредно интелигентни, ретривърите са най-подходящи за хора, които се нуждаят от компания. Те могат да бъдат елементарно дресирани да извършват разнообразни задания за стопаните си. Ретривърът е и породата, която се употребява най-често за компаньон на слепи хора.

 Голдън Ретривър е куче за слепи хора

Немска овчарка - правилни, интелигентни, те са подобаващи както са фамилии с деца, по този начин и в случай че живеете сами. Могат да бъдат дресирани за защита. Използват се и като полицейски кучета.

Чихуахуа - те са сладки, побират се в дамската чанта и са извънредно енергични. Не са изключително подобаващи за хора с дребни деца. Не изискват особени грижи за козината и са подобаваща порода кучета за апартамент.

Мопс - доста спокойни, извънредно сладки и отзивчиви, те са подобаващи за първо куче на детето ви.

Пудел - те са една от най-интелигентните породи кучета и са лесни за дресиране и развъждане. Козината им се нуждае от непрестанна поддръжка, само че в случай че я поддържате къса, няма да имате доста проблеми.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР