803 квестори следят за преписване на тазгодишната матура по български

...
803 квестори следят за преписване на тазгодишната матура по български
Коментари Харесай

803 квестори пазят от преписване на тазгодишната матура по БЕЛ в Бургас

803 квестори наблюдават за преписване на тазгодишната матура по български език и литература в Бургас, като видеонаблюдението също си остава традиция за съблюдаване на реда. Над 50 хиляди зрелостници в цялата страна се явяват през днешния ден на първия изпит, като от тях 3335 възпитаници са от региона.

Матурата е почнала в 8.30 часа и продължава 4 часа. Последният 41-ви въпрос съставлява есе или интерпретативно съчинение върху изучавана художествена творба, която е изтеглена на инцидентен принцип всред 5 859 375 вероятни комбинации от Министерството на образованието.

Изпитът по български език и литература е разграничен на три модула и ревизира знанията на учениците по правопис, граматика, пунктуация, литературни похвати и жанрове, както и уменията им да проучват информация и да основават текстове. Произведенията, включени в конспекта, са 27. Изпитът съдържа 41 задания, измежду които 22 задания с избираем отговор, 16 задания с къс свободен отговор, 2 задания с уголемен свободен отговор (създаване на теза от 4-5 изречения), 1 задача за основаване на аргументативен текст интерпретативно съчинение по книжовен проблем или есе по житейски въпрос.

Резултатите би трябвало да бъдат оповестени до 7 юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР