Читател потърси Plovdiv24.bg, за да отправи апел към общината за

...
</TD
>Читател потърси Plovdiv24.bg, за да отправи апел към общината за
Коментари Харесай

Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!

Читател потърси Plovdiv24.bg , с цел да насочи зов към общината за слагане на изкуствени неравности поради голям брой произшествия в сектора от улица " Данаил Николаев " - бул. " Руски " - бул. " Шести септември ":

" Пиша това с вярата да поемете отговорност за запазване на живота на жителите и най-сетне да бъдат направени изкуствени неравности на пешеходната пътека, която е продължение на ул. " Ген. Данаил Николаев " и пресича бул. " Руски ".

Тъй като нямам достъп до данните на Министерство на вътрешните работи за произшествия в този сектор, ще изтъквам единствено няколко от последните години, които могат да се намерят в медиите.

. Кръстовището на бул. " Шести септември " и бул. " Руски ". Шофьор, приближаващ от гарата с превишена скорост, не стопира на червен светофар и убива пресичащ мъж. 2019г.

. Кръстовището сред ул. " Ген. Данаил Николаев " и бул. " Руски ". Превишена скорост. Шофьорът отнася и спирка на градския превоз. 2016 година

. Кръстовището сред бул. " Шести септември " и бул. " Руски ". Шофьор, приближаващ от гарата, превишена скорост.

. Кръстовище ул. " Волга " и бул. " Руски ", превишена скорост, 16 годишно момиче блъснато на пешеходна пътека.

На мястото сега има светофар, който свети жълто. Поставянето му е коствало 764 000 лева След последният случай шефът на Оперативна програма " Организация на превоза " Георги Стоилов счита, че слагането на изкуствени неравности нямало да реши проблемите на сектора. Трябвало камера за скорост.

Аз нямам нужната експертиза, само че каква е логиката, в случай че множеството произшествия се случват след груби нарушавания на разпоредбите за придвижване, които носят съществени наказания, такава мярка да помогне да се спасят човешки животи? Колко от жертвите можеха да бъдат избегнати, в случай че съществуваха такива неравности, които да постановат преминавате им с 20 км/ч?

Уважаеми чиновници на общинската администрация, във вас са нужните принадлежности и самодейност да извършите сигурна среда за жителите. На вашата съвест ще тежат всички хора, които занапред ще пострадат на това и други проблематични места из града.

Знам, че е доста елементарно да се трансферира отговорността на властта на друго равнище и да се успокоявате, че не от вас зависи. Ако някой ден погледнете обратно задоволително почтено, ще можете ли да живеете умерено, знаейки, че сте предпочели личното си улеснение пред здравето и живота на хората?

Докато чакате пътна полиция да ви конфигурира камери, страната да си събира санкциите или родителите да превъзпитат децата си, вашите съграждани умират във вашия град в този момент ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР