Съдържание:СодаОцетСолПаста за зъбиВестник Закъснявате за работа сутрин, а дрехите ви

...
Съдържание:СодаОцетСолПаста за зъбиВестник Закъснявате за работа сутрин, а дрехите ви
Коментари Харесай

Как се почиства ютия

Съдържание:

СодаОцетСолПаста за зъбиВестник  по какъв начин се почиства ютия

Закъснявате за работа заран, а облеклата ви са намачкани? Значи би трябвало бързо да ги изгладите. Но какво е това? По повърхността на ютията ни има прахуляк, лой и залепнали и прегорели елементи от платове. Не оставяйте непочистената ютия да ви провали деня!

Препаратите, които продават по магазините, най-често са извънредно положителни за разчистване. Но за сметка на това, те са нездравословни за природата и за нашето здраве. Ако желаете да сте екологични, тези способи за разчистване на ютията са тъкмо за вас.

Сода

Най-добрият домакински прийом за разчистване на ютията е содата. Тя е мултифункционална и е мощен дезинфектант. За да почистите повърхността на ютията, смесете малко сода с малко вода до приемането на пастообразна примес. С помощта на влажна забрадка разнесете пастата по повърхността на ютията. Втривайте сместа нежно в повърхността на ютията, до момента в който не се почисти. След това изтрийте с чиста влажна забрадка повърхността.

Оцет

Вторият първенец в домашното разчистване, дружно със содата, е оцетът. За да го употребявате за разчистване на ютията, навлажнете забрадка или парцал с бял оцет. Забършете повърхността на ютията. Възможно е това да не почисти по-упоритите мръсотии, по тази причина има и по-ефикасен способ.

Навлажнете забрадка или парцал с белия оцет и вместо да триете повърхността, оставете кърпата на равна повърхнина и ютията върху нея. Важно е ютията да е изключена и изстинала. Оставете я по този начин да се накисне за към 15-30 минути, след което избършете със същата забрадка и подсушете.

Сол

 гладене с ютия

Върху лист хартия поръсете задоволително количество сол. Преминете с леко нагрята ютия върху листа със сол няколко пъти и след това изключете ютията и я оставете да изстине. Когато се охлади изцяло, забършете с влажна забрадка и подсушете.

Паста за зъби

Пастата за зъби е сходна на содата по своето почистващо деяние. Точно като ръчно направената паста от сода, втрийте я по повърхността на ютията благодарение на влажна забрадка, до момента в който не се почисти. След това изтрийте с чиста влажна забрадка и подсушете.

Вестник

Да, остарелият трик за почистване на огледала работи и за почистване на ютии! Загрейте ютията на оптималната температура. Смачкайте няколко листа вестник на топка и с тях изжулете повърхността на ютията. Но при този способ бъдете сигурни да осигурите отбрана на ръцете си от изгаряния.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР