Руският президент Владимир Путин заяви в интервю, че подкрепя плана

...
Руският президент Владимир Путин заяви в интервю, че подкрепя плана
Коментари Харесай

Путин подкрепя мирния план на Китай за Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи в изявление, че поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна , оповестява Ройтерс. Владимир Владимирович твърди, че Пекин изцяло схваща какво стои зад рецесията.

Русия остава отворена за разговор и диалози за разрешаване на повече от двегодишния спор, е споделил Путин пред организация Синхуа. Това се случва преди визитата му в Пекин тази седмица.

Планът на Китай и спомагателните " правила ", оповестени от президента Си Дзинпин предишния месец, регистрират факторите, които стоят зад спора, сподели Путин.

" Оценката ни за метода на Китай към разрешаването на украинската рецесия е позитивна " , сподели Путин, съгласно рускоезична стенограма на уеб страницата на Кремъл. " В Пекин в действителност схващат първопричините за нея и световното ѝ геополитическо значение ".

А спомагателните правила, изложени от Си Дзинпин в диалозите с немския канцлер Олаф Шолц, са " реалистични и градивни стъпки ", които " развиват концепцията за нуждата от превъзмогване на манталитета на Студената война " .

Преди повече от година Пекин показа документ от 12 точки, в който се излагат общи правила за преустановяване на войната, само че не се навлиза в конкретика.

По това време документът беше признат хладно както в Русия, по този начин и в Украйна, а Съединени американски щати обявиха, че Китай се показва за миротворец, само че отразява " подправения роман " на Русия и не осъжда нейното навлизане.

Миналия месец съветският външен министър Сергей Лавров назова предлагането " рационален проект, който великата китайска цивилизация предложи за разискване ".

В спомагателните правила на Си Дзинпин се приканва за " изстудяване " на обстановката, условия за възобновяване на мира и основаване на непоклатимост и свеждане до най-малко на въздействието върху международната стопанска система.

Русия възприема спора като битка, която я изправя против " груповия Запад ", който не взема поради опасенията на Москва за сигурността ѝ, като предизвиква разширението на НАТО на изток и военната интензивност наоколо до нейните граници.

Русия назовава дейностите си в Украйна " специфична интервенция " за разоръжаване на Украйна и за отбрана от фашистите. Украйна и Западът настояват, че обвиняването във фашизъм е безпричинно и че войната е непровокиран акт на експанзия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР