Съдържание:Риба и хайверРуска салатаСварени картофиОсолени или мариновани зеленчуциПача от риба

...
Съдържание:Риба и хайверРуска салатаСварени картофиОсолени или мариновани зеленчуциПача от риба
Коментари Харесай

Кои са подходящите мезета за водка

Съдържание:

Риба и хайверРуска салатаСварени картофиОсолени или мариновани зеленчуциПача от риба или от месо  подобаващи мезета за водка

Всички сме чували, че към ракията най-добре пасва шопската салата, а към уискито - ядките. Кои обаче са подобаващите мезета за водка?

Тъй като Русия е известна като страната, в която водка може да се употребява по всяко едно време, тук ще ви покажем какво сервират руснаците на масата дружно с водката, като ще ви спестим някои техни чудатости (като да вземем за пример комбинацията водка и чорба борш) и ще ви срещнем единствено с тези мезета за водка, които да са подхождат и на българската софра.

Риба и хайвер

Русия е страна, която изобилства от всевъзможни водоеми - океани, морета, реки и езера. Това е повода и рибата, и хайверът да са на особена респект у руснаците, за които едва ли има по-подходящо мезе към водката им от маринованата риба и хайвера.

Маринованата риба към водката, която се сервира, може да е всякаква, само че най-често това е маринована херинга, позната и у нас като сельодка. Изсушените риби също се радват на интерес и се оферират дружно с обичаната на руснаците водка.

Хайверът по традиция е черен или червен и се сервира дружно с намазани с масло филийки домашно подготвен самун.

Руска салата

 съветската салата е подобаваща салата за водка Снимка: Севда Андреева

За руснаците съветската салата е известна като Оливие и те в действителност доста я обичат. Може би точно тъй като се явява съвършено мезе и за обичаната от тях водка.

Сварени картофи

Да, ние също доста харесваме нашенската си картофена салата. Поредното уместно мезе за водка, само че с изключение на да я приготвите по обичайния метод, можете да импровизирате и да я приготвите с кисели краставички и майонеза.

Осолени или мариновани зеленчуци

Комбинацията кисели краставички и водка е чудесна, а положителната вест е, че и ние нормално разполагаме с някой и различен буркан кисели краставички. В случай, че си ги приготвяте сами, можете преди да пандизите и варите бурканите, да добавите в някои от тях и по 1-2 люти чушлета. Лютото е другар на водката!

Не забравяйте, че маринованите гъби, както и коктейлните моркови също елементарно се " сприятеляват " с водката.

Пача от риба или от месо

В случая става въпрос за изстудена пача, която множеството от нас умеят да подготвят. Тя се сервира нарязана на филии и повярвайте - в действителност пасва отлично на водката.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР