Първите сигнали и на практика първите действия на новото управление

...
Първите сигнали и на практика първите действия на новото управление
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Първите действия на новата власт в Северна Македония са обезпокоителни

„ Първите сигнали и на процедура първите дейности на новото ръководство в Северна Македония, тъй като то стартира да навлиза във властта – президентът към този момент е в служба, са притеснителни. “

Това разяснява в студиото на Euronews Primetime журналистът Любчо Нешков по отношение на следизборната обстановка в Република Северна Македония (РСМ).

Според него отводът на новия президент Гордана Силяновска-Давкова да изрече цялостното име на страната – Република Северна Македония, на церемонията с клетвата по встъпване в служба, не е някаква импровизация или случай, а съществено премислено решение.
Дестабилизацията на районен съд Македония е дестабилизацията на страна от НАТО.
Любчо Нешков, публицист

Концепцията за така наречен сръбски свят значи подчинението и дестабилизирането на района, счита Нешков.

„ Ненапразно Косово е един от най-яростните съперници на „ Отворени Балкани “. Доскоро и Черна Гора, само че там имаше прелом благодарение на Сръбската православна черква, която е главен инструмент на сръбските хегемонистични политики на Балканите “, акцентира журналистът.

Според него българските политици сега бягат от отговорност във връзка с РСМ.

„ Не желая да съпоставям с това, което се случи след случая с клетвата, само че вие видяхте каква е реакцията. Точно това би трябвало да провокира България за това, което се случва на запад от нас. Защото ние в случай че не разбираем, ние в случай че не предупредим сътрудниците ни, кой ще предизвести? Испания, Португалия, Малта “, попита реторично Нешков.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР