Американските войници ще пристигат на едно от петте пристанища и

...
Американските войници ще пристигат на едно от петте пристанища и
Коментари Харесай

НАТО подготвя сухопътни направления за американски войски в случа...

Американските бойци ще идват на едно от петте пристанища и ще бъдат насочвани по авансово планувани логистични направления, с цел да се опълчват на възможна офанзива от страна на Москва, оповестиха публични лица, представени от английския ежедневник.

 

Това се случва на фона на предизвестията на висшите ръководители на Алианса, че западните държавни управления би трябвало да се приготвят за спор с Русия през идващите две десетилетия.

 

Логистичните направления се трансфораха в основен приоритет, откакто на срещата на върха във Вилнюс, Литва, предходната година водачите на НАТО се съгласиха да приготвят 300 хиляди бойци, които да бъдат поддържани в положение на висока подготвеност за отбрана на алианса.

Съществуващите проекти плануват американските войски да идват на нидерландски пристанища, след което да се качат на влакове, които да ги транспортират през Германия и по-нататък до Полша.

В случай на съветско навлизане на територията на страна или страни от НАТО американските войски ще бъдат изпратени на пристанището в Ротердам, преди да бъдат превозени на изток.

 

Но зад кулисите се вършат ангажименти за разширение на маршрутите и до други пристанища, с цел да се подсигурява, че сухопътната информационна линия не може да бъде прекратена от силите на Москва, показва " Дейли телеграф ".

 

Генерал-лейтенант Александър Солфранк, шеф на логистичното командване Jsec на НАТО ( Joint Support and Enabling Command/Съвместно командване за поддръжка и осигуряване), съобщи пред " Дейли телеграф ": " Украйна страда доста от съветските офанзиви с ракети с огромен обхват на деяние против логистичните системи. "

Ако силите на НАТО, влизащи от Нидерландия, бъдат наранени от съветски бомбардировки или северноевропейските пристанища бъдат разрушени, алиансът ще реалокира вниманието си към пристанищата в Италия, Гърция и Турция.

От италианските пристанища американските войски биха могли да бъдат превозени по суша през Словения, Хърватия до Унгария, която има обща граница с Украйна.

 

Съществуват сходни проекти за превозване на сили от турските и гръцките пристанища през България и Румъния, с цел да доближат до източния фланг на алианса.

 

Изготвят се и проекти за превозване на войските през пристанища на Балканите, както и през Норвегия, Швеция и Финландия.

През последните пет години Jsec прави оценки, с цел да открие разнообразни направления, които биха могли да се употребяват за превозване на войски за справяне с съветско навлизане.

Пристанищата в Северна Европа - в Нидерландия, Германия и балтийските страни - се смятат за изключително уязвими за съветски ракетни офанзиви.

Генерал-лейтенант Солфранк съобщи: " Всичко е основано по този начин, че да съществува нужната резистентност - издръжливост, запаси и даже остатък. "

Но след предизвестията, че НАТО разполага единствено с 5% от нужната противовъздушна защита, с цел да покрие източния си фланг, командващият Jsec е угрижен за опциите на Противовъздушна отбрана потенциала за отбрана на основните логистични центрове.

 

" Това би трябвало да докара до извода, че е ясно, че големите логистични бази, както ги познаваме от Афганистан и Ирак, към този момент не са вероятни, тъй като ще бъдат атакувани и унищожени доста рано в една конфликтна обстановка. "

" Що се отнася до противовъздушната защита... Тя постоянно е нищожна. Не мога да си показва обстановка, в която да разполагате с задоволително противовъздушна защита. Това е добър образец, който илюстрира военния принцип: " Ако искаш да си мощен на всички места, не си мощен на никое място. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР